• Yagami
  #4
  Igen, gondoltam, hogy ezek az érvek jönnek. "Ismerlek" innen, nem kell aggódni. Az egyik általam értelmesnek tartott egyén vagy (most elkerekedett a szem, mi? :D) Én is 30 éve játszom kb., bár nincs meg minden platform, de toltam már mindent-mindenen (gamer PC és PS4 van jelenleg). Érvelni nem tudok a játék mellett, mivel még nem próbáltam. Gyanítom te sem, és ebből indultam ki. Viszont azt ki nem állhatom, ha valaki csípőből fikáz egy game-t (amivel valószínűleg még nem játszott). Gondolom nem kell egy Limbo-t bemutatni (nem kalandjáték, csak írtam egy címet). Mennyire "minimalista" az is már. Zene meg semmi benne. Tehát nem fogod a rádióban hallgatni a track-jeit. Egyébként ez mérvadó egy játékzenénél? :D Kíváncsi vagyok mi volt neked a legjobb zene a tavalyi gaming-felhozatalból. NAGYON kiváncsi vagyok (utána megmondom én is a kedvencem). Ez persze nem jelenti azt, hogy minden zenét hallottam, mivel nem játszottam mindennel; lehetetlen munka+család mellett. Ha az atmoszférát telibe találja, akkor tőlem állhat két hangból is. Node vissza oda, hogy miért is "nem érdekel"t, hogy te már 20-30 éve játszol (tudtam/sejtettem én már ezt rólad régóta, gaming-híreknél ált. jókat írsz, ebből is jön le). De ez nem relevancia. És itt indultam/nék ki a környezetemből is, akikkel kispöcsös korunk óta játszunk/om (Street Fighter 2, Double Dragon 2, Sonic, Contra, aztán a 90es évek vége és etalon játékai blabla, nagy arcade-gépterem függő is voltam, Time Crisis-rekorder itthon 15 évesen anno stb. Bár ez kit érdekel.) És náluk is azt figyelem, hogy ATTÓL MÉG, hogy 30 éve játszik, a mainstream fosokat részesíti előnyben, pedig nem hülye elvileg a gamekhez, de mégis, az igazi "kuriózum" termékekhez, pláne a legtöbb indie-cucchoz, hozzá se szagolnak, vagy 5 perc game után "ááh ez egy szar" "nem jött be" hülyeséggel továbállnak és mennek Assasin's Creed: Odyssey-zni, meg COD-ozni/Battlefield-ezni. Idén is mondtam egy halom gamet nekik, hogy gyerekek, ezeket MINDENKÉPPEN, aztán semmi. Pl. egy Plague Tale-re gondolok itt, vagy My Friend Pedro-ra, ne adj isten Disco Elysium. Szóval ettől még a te ízlésed is lehet egy kutyaszar (az én szememben), ha ilyen "blődségeket" látok leírva látatlanban egy játékról(egyébként már csak a Dark Souls-ért piros pont az ízlés témakörben, de ezt sem azért írom, hogy aki nem szereti azt, annak szar az ízlése feltétlenül, de továbbá kevésbé lesz mérvadó a számomra, amit mond a játékokról, mint "szakember").
  Lehet, hogy lehetett volna szebb, de lehet, hogy nem. Az alkotónak ez a "motor", grafika állt rendelkezésére, ebben dolgozott, így csinálta meg, nem is akart többet valószínűleg. Egy Antichamber pl. mennyire "részletgazdag" már, mi? :D Aztán mégis egy agy-eldobós logikai játék. Itt ezt lezárom.

  A másik, hogy az sg mennyire releváns vagy sem, azt eddig is tudtuk szerintem :D Néha azért akadnak jó meglátások tőlük is, van, amikor nem esnek a hype túloldalára, de van, amikor igen. Ezt meg majd te magad tudod eldönteni, ha játszol vele, mert hogy aki 30 éve játszik (mint te vagy én) na annak aztán SEMMI esetben sem kell semmilyen "kritikus"ra meg cikkre /tesztre alapoznia, pláne elhinnie (én legalábbis ezt már olyan 18-20 éves korom körül elengedtem és csak röhögni szoktam általában. Egyetlen-egy valaki áll rettenetesen közel hozzám az egész gaming-szcénában/médiában, akinek ADOK a véleményére, nyilván, mivel kb. 99%-ban egyezik vele és a látásmódunk is. És ez 10 éve változatlan. A "többit" kb. le se szarom. Sőt, a tendencia sokszor azt mutatja, hogy azt se tudják miről beszélnek.

  Hát így. Bocs, ha nyers voltam, csak mint írtam nem szeretem az élből fikázást, de filmeknél se, semmilyen szórakoztató-művészeti termékkel kapcsolatban. Még annyit, hogy ha nem te írtad volna és (pláne) nem is írsz vissza, biztos lehetsz benne, hogy nem hogy ilyen hosszú, de még válasz se jött volna tőlem :)

  További szép estét!
  Utoljára szerkesztette: Yagami, 2020.01.27. 00:07:46