• intl #20
  "A lényeg ott az volt hogy kiesett a termelés és a kevés szereplő ’kartell’-ezett egy kicsit A Porsche nem képes ilyen árkartell-t létrehozni sem piaci hiányt teremteni az autóknál."
  jaja, most is kiesett a termeles azota is mikor a gyar visszaallt. seems legit. megsugom porschet nem csak azert veszik mert annyira jo. hanem mert porsche.

  " Tehát akkor miért nem csinálják már meg a szuper mindent verő autót? Erre kellene válaszolni."
  az h az eladason nem nyersz, attol meg lehet neked maszivan veszteseges, ki is kell fejleszteni.

  "Nem érted a különbséget a bevétel és a profit közt. Ha a profitból fegyvert veszel abból kevesebb porfit keletkezik, tehát rosszul járnának az amerikaiak ezért ez nem racionális/elégséges kompenzáció."
  mit jatszod a hulyet? x mrd usdvel kevesebb bevetel a szilicium volgynek, x mrd usdvel tobb az LM-nek.

  mutasd mar meg melyik amerikai ceg tud ASML szintu termeket gyartani? a samsung evtizedek ota le akarja masolni, nem megy neki.
  szoval: ASML block. -> nvidia block. amd block. intel block. capisci?

  "A válasz séma ismert. Vám egy szép nagy tétel árúra, amivel többet buksz a vámon mint amit nyersz a réven. Hogyan tovább? "
  ugy kell jatszani ahogy ok, oda utni ahova faj. ASML block, iletve akkor kapnak csak ha EU teruleten huzzak fel a fabot. tessek, a kiesett munkaeronek rogton van jobban fizeto helye :D
  ketto, at lehet ezeket jatszani viszonylag konnyen. lasd kinaiak afrikabol exportalnak, meg delkelet azsiabol. legfeljebb marokkobol megy majd a francia bor.
  Utoljára szerkesztette: intl, 2020.01.27. 18:29:24