• defiant9
    #19
    "ha vennek adnak 20 szazalekkal dragabban is. ez mindenre igaz elvileg. megse mukodott a wincsesztereknel, mert csak azutan emeltek miutan "bekamuztak" vmit"
    A lényeg ott az volt hogy kiesett a termelés és a kevés szereplő ’kartell’-ezett egy kicsit A Porsche nem képes ilyen árkartell-t létrehozni sem piaci hiányt teremteni az autóknál. Teljesen hibás az analógiát.

    "mas ha penzt akarsz keresni es mas ha nem szamit h nem keresel te penzt, de legalabb a konkurencia sem."
    Tehát akkor miért nem csinálják már meg a szuper mindent verő autót? Erre kellene válaszolni.

    "amit be lesz szedve adoban, az lesz fegyverre koltve. nem dumalhatnak h penz szedes, mikor a vegen naluk landol."
    Nem érted a különbséget a bevétel és a profit közt. Ha a profitból fegyvert veszel abból kevesebb porfit keletkezik, tehát rosszul járnának az amerikaiak ezért ez nem racionális/elégséges kompenzáció.

    "jajaja, ASML, capisci?"
    Mutasd már meg melyik EU cég képes Nvidia GPU, vagy AMD CPU szintű terméket gyártani. Capisci? Az USA egyértelmű technológia fölényben van, és ez évről évre nő.

    "pedig ezert pruszkolnek."
    Az USA külpolitikai érdekérvényesítő képessége nagyon jó, nem hülyék hogy erre is költenek. Ennek ellenére ha nem lenne kereskedelmi aktívum az irányukba akkor sokkal könnyebb lenne keménykedni.

    "vedovam"
    Oda vissza vámok vannak, EU, Japán, USA mind védi a piacát a nem a saját területén gyártott termékektől.

    "Egyebkent ide is tuzfal kell, nem adoznak, blokk."
    A válasz séma ismert. Vám egy szép nagy tétel árúra, amivel többet buksz a vámon mint amit nyersz a réven. Hogyan tovább?