• kvp
    #1
    A modern technologiaval a videokartyak ket reszre szakadtak, van a szamitasi egyseg es van a buta kimenet hajto aramkor. Videofalak eseten ez sem annyira buta, de alapvetoen magaban nem sokat tud (egy framebuffer allokepet kirakni a kijelzore). A matrox mar csak ilyeneket gyart, mig a frame-et (a kirakando kepet) magat egy rendes videokartya kesziti el, ami nagyjabol barmi lehet ami tud rmemoriaba kepet generalni.

    Alapvetoen eljuthatnank oda, hogy az output driver (tehat a videokimenet) kezelese nincs egybeepitve a videokep legyartasaert felelos aramkorrel, de ar-ertek aranyban meg mindig a kombinalt videokartyak az olcsobbak, mert ahol elfer a teljes logika, ott egy sima digitalis kimenet vagy egy analog atalakito is elfer a chip legszelere.

    A jovo egyebkent szerintem a virtualis kijelzo interface-eke lehet, amikor mondjuk wifi-n vagy ethernet-en csatlakoznak a kijelzok a gepekre es barmi tud "videojelet" generalni, ami kepes a halozatot elerni. (sok tv, telefon es laptop egyebkent mar jelenleg is tudja ezt)