• t_robert
    #5
    Amúgy az evolució se zajlik pillanatok alatt. év milliók kellettek mire a mai emberiség kialakult.
    a mai értelembe vett ember úgy 50-100 ezer éves. A homo sapiens . Elötte 150 ezer éve a neandervölgyi ember már mutatott biztató jelket.
    De mondjuk egy hegyes homlokú kis agy térfogató cro.magnoni ősember nem volt elég okos még.
    És mondjuk biológiailag teret hóditott és meghatározóvá vált a homo sapiens, akinek más megvoltak a biológiai adottségi a fejlödésre értelmileg is.... nos mondjuk az utolsó 50-60 ezer évben azért 2/3 részben jégkorszakban vegetáltunk. Csak az utolsó 10-20 ezer év az emberi civilizáció melegágya. vagyis minden amit mára elért az emberiség, technikában, tudományban, kulturában, társadalomban, történelemben gyakorlatilag az utolsó 10-15 ezer év eredménye. Ennyi idő alatt elég nehéz volna a pattintott köeszközöktől eljutni egy galaktikus birodalomig. :) Attól, hogy év milliók óta fejlödik az emberiség és elődei sora csak egy nagyon szűk 10 ezer évünk volt eddig.
    Ennek a 10 ezer évnek egy jelentős része elveszett az emberiségnek. Mondjuk az ókorban például egyiptomban az első dinasztiától korától a huszon valahanyadikik eltelt közel 4000 évben az idő nagyságohoz képest alig volt fejlődés. (leszámitva, hogy átáltunk a kő majd bronz eszközökről a vas eszközökre. Mint ahogy volt nagyjából egy 1000 évnyi toporgásunk az ókor végétől a 15-16. századik. A római birodalom után egy jelentős stagnálás és visszaesés volt vagy 1000 éven keresztül. nem véletlenül beszélünk sötét középkorról. Ha a római birodalom nem bukik el hanem még 1000 évig fejlödik vélhetően elörébb tartanánk ma.
    Vagyis a rendelkézésünkre álló 10-15 ezer évnek is egy jelentős rész, szinte elvesztegetett idő volt a fejlődés szempontjából. Bocsi, hogy nem jutottunk el letelepdéstől a csillagközi galaktikus birodalomig ilyen rövid idő alatt.
    Viszont jó esélyeink vannak a szárnyalásra a következő pár száz évben vagy évezredekben. A mai temponk alapján.
    Nem természetesen a klíma változás nem fog minket kipusztítani. Attól nem lesz élhetetlen a bolygó csak persze sok minden megváltozik, amihez alkalmazkodni kell az emberiségnek. De mivel roppant praktikus és találékony faj vagyunk nem kétséges, hogy megoldjuk az alkalmazkodást. Hacsak nem söpör minket egy szupenova kitörés trafál telibe egy hatalmas aszteroida vagy intéz el minket valami hatalmas napkitörés vagy egyebek. vagy irtjuk ki magunkat egy atomháborúval. Aztán az erre repülő idegen civilizácó csak egy ősi elpusztult civilizácó hamvait és romjait találják meg 50 ezer év múlva.
    Nézd már mit találtunk a sárga csillag harmadik bolygóján. ígéretes faj lett volna. Vajon mit csesztek el ennyire?????????
    Mivel nem ismerünk más civilizációkat még csak összehasonlítási alapunk sincsen róla, ha léteznek mások ők hogyan csinálják, Jobban rosszabban, mint mi, lassabban gyorsabban, egyáltalán milyen úton indultak el. Ők jobban csináltak sok mindent vagy még hozzánk képest sokkal jobban elcseszték? :) Amíg nincsen kihez mérni magunkat nem lehet relativizálni semmit az emberiséggel kapcsolatban. persze ha létezik más civilizáció lehet annyira különböznek tűlünk, hogy nincs is nagyon értelme a mi fogalmainkat rájuk értelmezni. Mások ismerte nélkül nem tudjuk elbasztuk vagy nem. Az is lehet az emberiség egy pusztító démon más civilizációkhoz képest, vagy egy ártatlan birka angyalok gyülekezete csak hozzájuk képest.



    Utoljára szerkesztette: t_robert, 2020.01.22. 11:37:50