Celeborn#8
Nos, én 1-2 évvel ezelőtt egy párt aláírásgyűjtése során aláírtam az online kérdőívüket. Viszont kivételesen elolvastam az apróbetűs részt, direkt azért, mert a kérdőívükkel ugyan egyetértettem, de ezen kívül semmilyen szinten sem akartam kötődni a párthoz. Az apróbetűs részben nem is volt semmi olyan, hogy felhasználhatják az email címemet, stb. ezért aláírtam. Na azóta kapok tőlük rendszeresen leveleket, a levélben leiratkozási lehetőség nincs. Ez a GDPR pedig többek között erről szól elvileg. Hogy engedélyem nélkül ezt ne tehessék meg, és hogy biztosítsák a lehetőséget az adataim törlésére. Én írtam a pártnak, első alkalommal még válaszoltak is, hogy törölnek, de nem történt meg. A további leveleimre már választ se írtak. Ezek után elkezdtem keresni a neten, hogy ha már itt ez a fene GDPR, valakihez csak fordulhatok. Végül a fogyasztóvédelemnek írtam, akik több hónappal később azt írták, hogy ha úgy érzem, hogy jogsértő amit csinálnak, akkor jelentsem az illetékes szervnél. Na ez az a pont ahol tudnék pár cifrát mondani. Mi az hogy én úgy érzem, hogy ez jogsértő? Ez egyértelműen jogsértő. És mégis ki az illetékes szerv? Szóval fasza cucc ez a GDPR biztos...