• repvez
    #19
    Ez a GDPR sztem is csak az átlagember szivatására van és semmiképp nem segit az adatai védelmében.

    Mert a gyakorlatban mi történik, meg akarsz nézni egy oldalt akkor jön a felugró ablak , hogy fogadd el a gdpr-es adatrol szóló dolgokat, anélkül néhány oldal nem is lehet megnézni vagy kihagyni .
    De mi is történik ha elfogadom?
    Engedélyt adok annak a cégnek az adataim kezelésére aki az oldalt üzemelteti plusz aki a céggel kapcsolatban van.
    Egy átlag ember nincs arról kellöen tájékoztatva, hogy ez mit jelet. van, hogy azt hiszi, hogy csak az agy egy cégnek adja meg az adatait akinek az oldalát nézi, de amikor rányom az elfogadás gombra akkor akár több száz céghez is eljut az adata akinek nem is akarta volna.

    És ez nem a kisember védelmébe van, mert ha valaki ezekután panaszkodik, hogy egy bizonyos cég megszerezte az adatait, akkor mi lesz ? a kisember orra alá lesz dugva, hogy amikor xy oldalt megnézted engedélyezted a cégnek is , hogy tárolja az adataid.És innentöl kezdve nincs mit tennie.

    Az meg egyáltalán nem életszerü, hogy miközbe te probálsz információhoz jutni az interneten, minden oldalon a legutolsó betüig elolvasd és értelmezd a leirtakat amiket el akarnak fogadtatni veled.

    Ha nem fogadod el ezeket akkkor sejobb vagy rosszabb a helyzet, mert vagy meg se tudod nézni a kivánt oldalt vagy ugyan ugy eltárolják az adataid csak anélkül , hogy beleegyeztél volna.

    Ez az egész marhaság csak a cégek seggének a levédésére van, hogy fel tudja mutatni, hogy ő engedéllyel tárolja a te adataid. Ez nem a kisember védelméről szól.