• NEXUS6
    #55
    "Milyen kis humorosnak teccik lenni! XD"
    Zéró érv."
    Nyilván nem is volt cél! ;)

    "Nincs semmi amit át kell ugrani. A környezetvédelem nem egy egyenes vonal amin csak pontról pontra lehet haladni előre hanem egy frontvonal aminek minden pontját lehet előrébb tolni."
    Nem. A környezetvédelem az egy rendszer, pontosabban egy rendszer része. A környezetvédelem a technológiánk azon mesterségesen elkülönített, és felnagyítottan több figyelmet kapó eleme, amely igyekszik kompenzálni a minden egyes technológia (a zöld-é is) lényegét képező környezetátalakítással felmerülő problémákat..
    Pl. lépjünk előre: gyüjtsük szelektíven a lakossági hulladékot. OK. Aztán a különböző színű kukákat öntsük egy kocsiba, és vigyük ki ugyanúgy a szeméttelepre. Szerintem nálunk is volt erre példa. Szal, ha a környezetvédelem égisze alatt bevezetet technológia minden elemét nem visszük következetesen végig, akkor adunk egy pofont a szarnak.

    "Mi az hogy jobb helyzetből, mi az hogy jobban. A szokásos maszatolós Nexus6 minősítések, amiből később ki lehet hátrálni hogy hát én csak ezt mondtam amit lehet úgy is értelmezni hogy. Próbálj meg egyeneses beszélni. A lényeg az hogy nem másra kell mutogatni, mert mindig lehet találni valakit aki beleszarik és szemetel. Ezt nekem már oviban megtanították hogy nem Pistikére mutogatunk hogy de hát ő is rossz volt, hanem a mércét a jóhoz igazitjuk."
    Ember! Engem vádolsz maszatolással, hát ez mi, amit most ide rittyentettél!? Leírtam mi az alap problémám, hogy átlag Lí ökológiai lábnyoma kisebb, mint átlag átlag Joe-é, mert nem Mekibe jár, ahol fél köbméter papír és műanyaghulladdékot kap a kajája mellé, pedig helyben fogyasztja, hanem kínaiba, ahol a kis rizs meg kutyahúsadagát abba a porcelántálba kapja, amiből már az ükükükapja is evett az étteremben a XVI. szd-ban. Ehhez képest a végeredmény rosszabb. Nem mutogatok én senkire, csak kérdem, hogy miért van így, és nem lehetne-e esetleg a helyzeten javítani? Pont azokat az intézkedéseket megtenni, amit Joe hazájában is megtettek, ami miatt továbbra is kaphatja a félköbméter hulladékot, meg szívószálat a kólájába, mert az ő hazájának így is, ha nem is jobbak, de nem sokkal rosszabbak a környezetvédelmi eredményei?

    "Nincs más érved csak hogy más is. És még te papoltál múltkor hogy a vallás milyen feljeltt erkölcsi értékrendet ad, hát úgy tűnik nem sikerült abszolválnod. Addig szemeteljen csak mindenki ha más is teszi. Tényleg nem látni hogy ez a logika hova vezet?"
    Mivvvaaaaan? Hol írtam én ilyeneket, hogy nyugodtan szemetelhetsz, ha más is teszi!? Azt írtam, mégegyszer magyarázom, hogy addig nincs értelme a szívószálgyűjtésnek, amíg a fáradt olajat a csatornába öntöd, az aksit kibaxod az erdőszélre, az építési sitt mellé. Pont ezzel lesz visszás a történet, hogy amikor valmaelyik ország előadja az áldozatot, miközben ő maga aki legtöbbet árt önmagának, a saját környezetének. Én szerintem elég konkrét voltam az aggályaimmal. Pont az az alaibi, amit csinálnak, hogy ezerrel baxszák szét a környezetüket, miközben nekiállnak zacsizni, meg szívószálazni, pont azért csinálják, hogy a Grétafanok bekajálják, ők meg csinálhassák azt, amit eddig.
    De, most miért kell megint felvenned ezt a hihetetlenül buta stílust!? Pedig néha egész jól el tudunk beszélgetni. Ám egyszercsak mindíg előjön a maszatolós érved, meg a mit mondtál tavaly nyáron, meg egyéb csajos vuziságok. Sokat segítene a retorikai képességeiden, ha ezeket elhagynád.
    Szerintem.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2020.01.30. 09:36:46