• defiant9
    #46
    "Erre az egész kérdéskörre nem nekünk kell megoldást kitalálni."
    Biztos elkerülte a figyelmed a Kína szó a cikk címében, a cikkben pedig az Ázsia szó. Szövegértés.
    Egyébként az egyszer használatos műanyag zacskó az egész világon ugyanúgy probléma.

    "Tehát miközben a saját műanyaghulladékukat hagyták veszendőbe,"
    Ismét csak a szövegértést javaslom, a cikk és az én hsz-om is arról szól hogy jó irányba változik a rendszer. Mi értelme megállapítani, hogy a korábbi állapot rosszabb volt?
    "vagy is a keletkezett műanyaghulladék egy főre vetítve az amerikai átlagnak hozzávetőleg fele,"
    Írországhoz viszonyítva meg a hatoda, és ezzel akkor arra is fókusz került hogy egyes EU országokban a magasabb bázisérték miatt még többet hagynak veszendőbe menni egy főre vetítve, tehát bőven van tere itt is a kibocsájtás csökkentésének. Főként hogy az meg trivialitás hogy az a legjobb szemét ami létre sem jön. az újrahasznosítás már csak a kisebbik rossz.

    "Szóval jónak tűnnek az életjobbító javaslataid, csak amíg úgy tűnik a saját hulladékfeldolgozásuk sincs olyan szintű, mint a nyugati addig felesleges ilyen "zöld"-ségekkel a lakosságot terhelni.
    Szerintem."
    Szerintem meg egy ostobaság hogy addig nem teszünk semmit ameddig egyetlen ország is van aki jobban szennyez mint mi. Ez az buta logika hova vezetne? Van egy 3. világbeli csóringer hely ahol eldobálják a szemetet akkor mindenki dobálja el ugyanúgy? Épp arra hívtam fel a figyelmet hogy példamutatás. Ha az látja egy egyén hogy a szomszéd portája takaros míg az övé szemetes akkor keletkezik benne némi késztetés arra hogy ezután nem szemetelje tele ő sem, és ez nagyobb léptékben is igaz. Összegezve az is helyes döntés volt hogy az EU betiltotta ezeket a műanyagokat és az is hogy Kína.