• Palinko
    #40
    Igen mikor írtam is tudtam hogy ez a kis boltokat kinyírná teljesen, de én az elmúlt 20 évben azt figyeltem meg hogy ez amúgy is piaci folyamat, nem versenyezhetnek egyszerűen a nagyobb láncokkal. Meg sok minden még így is árulható mérősen max azt árulnák, de egy olyan joghurt adagolót fenntartani biztos nem tudnának. Takarítást nem lehet megúszni, töltésnél sorok állnának még ha több kivezetés lenne akkor is.

    A választék biztos csökkenne mert a gépek helyet vesznek el ez igaz, de pl a sört továbbra sem kéne tölteni mert most is jellemzően üvegben vagy alumíniumban van, üdítőkhöz sörhöz egyéb szeszes italokhoz nem is kéne gép az már a jelnlegi rendszerben is megoldott.
    Nem fogy el de takarítani kell? Ezt nem is nagyon értem miért kéne takarítani ha nem fogy el, a lejárást említettem is, most is ha lejár leveszik a polcról, a tartályokat úgy kéne kialakítani hogy ne érintkezzen levegővel, vákuum, nitrogén pumpálás stb ez már inkább mérnöki, gépészeti kérdés, de nem tűnik megoldhatatlannak. Régit meg újat biztos nem szabadna keverni élelmiszer biztonsági okokból ott valami előbb utóbb berohadna a régi az új minőségét is rontaná stb. Teljesen átalakulna minden, a gyártók szerződnének a szupermarketekkel a kis gyártók perifériára szorulnának és kénytelenek lennének konzorciumba lépni egymással stb stb. Nyilván nem maradna semmi sem ugyan így de hát pont hogy változtatni akarunk. Úgy nem lehet változtatni hogy minden maradjon azért ugyanolyan :D

    Fém tárolásnál meg nem is csak a drágaság a baj, mert ha megnézed egyszer kell megvenni, utána ugyanaz a pár cirkulálna a rendszerbe, igaz nehéz meg körülményes azokat is takarítani és én sem szívesen ennék már valami csetresből amit már más használt és csak egy sima mosást kapott mert amennyi furcsaság történik a világban ki tudja mire használta az a valaki korábban :D hanem az is gond hogy fémszennyezés nem a legjobb dolog az ételben, például aluminium és a neurológiai betegségek között találtak összefüggést. Mielőtt valaki a dobozos üdítőket említené azt tudni kell hogy azokon belül van egy vékony műanyag hártya nem érintkezik a folyadék fémmel!

    A csaj aranyos meg minden de szerintem is ez egy kattanás, egy hobbi ami bár szimpatikus nem sokan akarnak így élni és a többésgi társadalomnak ez kb kínzás lenne :D Bármilyen váltás körülményesebbé fogja tenni a dolgokat de még megoldható a javulás fájdalom küszöbön innen is szerintem. Pl az is körülményesebbé tette hogy most nincs műanyag zacskó és vinned kell magaddal a szövetet de ez simán bevállalható, viszont az hogy valaki a panelben komposztálgasson meg amiket felsorol a csaj azért az erős. Meg mindenhova a befőttesüveggel is körülényes lenne szaladgálni, egy havi nagybevásárlásnál lefosnám a bokám biztosan meg vicces lenne csörömpölve odamenni, ez hogy aranyosan veszek napi 3-4 terméket még oké úgy alternatíva, de egy rendes bevásárláshoz nem.