• NEXUS6
    #34
    "Szokásos pampogás érdemi megoldásjavaslat nélkül."
    Most erre mit írjak?
    Szokásos betámadás, szövegértési képességed kreatív hanyagolásával? Vagy csak merő gyökérség?
    1. Nyilván elkerülte a figyelmedet de, azt fejtegetem, hogy nem biztos hogy ez a mi gondunk egyáltalán, nálunk tök más problémák merülhetnek föl. Erre az egész kérdéskörre nem nekünk kell megoldást kitalálni.
    2. A fentiekkel ellentétben gyak még is javasoltam, a hulladékfeldolgozás, újrahasznosítás hatékonyságának a fejlett államokkal azonos szintre hozását, mint az ugyancsak elkerülte a figyelmedet.
    Vö. "Noha korábban Kína volt a legnagyobb műanyag hulladék importőr a világon, 2017-ben bejelentették, hogy megtiltják a külföldről érkező műanyag hulladékok behozatalát. "
    Tehát miközben a saját műanyaghulladékukat hagyták veszendőbe, szennyezték vele a tengereket, a környezetet, eközben pl. tőlunk importáltak szétválogatott, feldolgozásra előkészített hulladékot, hogy abból csinálják azt a kismillió vackot, amit tőlük rendelsz a neten. Gondolom te, meg az emberek általában továbbra is fognak rendelni tőlük, ők meg szívesen is gyártják, szóval a műanyag igényt azért ezekután valszeg saját bázisból fogják biztosítani, aminek útja az újrahasznosítás.

    Másik érdekes dolog szintén a cikkben található, bár megfejtése értő olvasást követel, ami, mint mutatttad, nem erősséged: Ezért segítek.
    "Az Oxfordi Egyetem online kiadványa, az Our World in Data (Világunk adatai) szerint 2010-ben Kínában 60 millió tonna műanyag hulladék keletkezett, az Egyesült Államokban pedig 38 millió tonna. "
    Az adatokat vessük össze az adott országok lakosságával, Kínában kb. 4X annyian élnek, mint az USA-ban, vagy is a keletkezett műanyaghulladék egy főre vetítve az amerikai átlagnak hozzávetőleg fele, annak ellenére az, hogy Kínában gyártják a fél világ műanyagbizbaszait és ehhez a világtól gyűjtik ba annak szemetét. Csak hogy lássuk a gyökér kínaiak helyzetét, akiket olyan lelkesen oltottál a hozzászólásodban.
    Szóval jónak tűnnek az életjobbító javaslataid, csak amíg úgy tűnik a saját hulladékfeldolgozásuk sincs olyan szintű, mint a nyugati addig felesleges ilyen "zöld"-ségekkel a lakosságot terhelni.
    Szerintem.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2020.01.22. 09:39:33