• NEXUS6
    #32
    Azért azt lássuk, hogy az óceánok műanyagszennyezésének jelentős részét Kína adja.
    Szal Mo, vagy az EU helyzete nem ugyan az. Nem mindenkinek kell ugyan azokat az intézkedéseket meghoznia a környezetvédelem szempontjából. Nem a nyíregyházi restiben a kokakóla mellé adott szívószál fog a bálnák torkán keresztbe akadni.
    A hulladék olyan erőforrás, ami rosszkor van rossz helyen. Ha Kína ezzel, ennek feldolgozásával nem él, hanem megszorításokkal akarja a környezeti problémáját megoldani az az ő dolga. Nyílván a gazdaságának "jót" fog tenni, stikában fogják használni az emberek, mert a modern gazdaságok, ahogy az előző hsz-ekből is kitűnik az élelmiszer csomagolásban nem tudják nélkülözni a műanyagokat. Nyílván a műanyagok újrahasznosítása, a hulladék ártalmatlanítása lenne a megoldás, ahogy aminek rendszerét a nyugati országokban viszonylag hatékonyan csinálják.
    Szal állj! Nyílván követendő mozgalom az ari delfinek, meg fókabébik védelme, a túlhalászat, vagy a hulladék tengerbeszórásának megelőzése, de amíg azokat nem mi, hanem a japók, norvégok, spanyolok, kínaiak, indiaiak gyilkolják, szennyezik, addig indokolatlan hőbörgés ennek hangoztatása.
    Csak az unalomig ismételt zöld jelmondatot tudom idézni: Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan! Szorri, de életmódom változásával sem tudom megmenteni a cuki kis flippereket, ezért kérnék más irányt a cselekvésre, kedves "környezetvédők". Pl. tüntessünk a legkevésbé környezetterhelő energiatermelés, az atomerőművek mellett! ;)