• kvp
    #1
    " A megoldást egy szabály módosítása jelentheti. Jelenleg, ha egy cég chipeket és más alkatrészeket külföldön készíttet, s azokban 25 százaléknál kisebb az USA-ban gyártott anyagok vagy egységek aránya, akkor azt licencek nélkül adhatja el a Huawei számára. A kereskedelmi minisztérium javaslata szerint viszont az új szabályozásban a Huawei esetében 25-ről 10 százalékra vinnék le az arányt. Kérdés, hogy ennek a változtatásnak lenne-e bármilyen hatása a konszern életére."

    Egyertelmuen nem sok, viszont ujabb motivacio arra, hogy az amerikai cegek lehetoleg 0%-nyi reszkomponenst keszitsenek az USA teruleten belul, mert ezzel tudjak garantalni a beveteleik valtozatlansagat. Gondolom a kinai allam meg tamogatast is nyujt az USA-bol pont Kinaba koltozo amerikai high tech beszallito cegeknek.

    Ha el akarnanak erni valamit, akkor azt kellene mondani, hogy az USA teruleten belul csak legalabb 50%-ban amerikai tulajdonban levo cegek termekeit lehet ertekesiteni vagy legalabb 50%-ban amerikai gyartasu alkatreszekbol kellene allniuk. Ha a kormanyzati beszerzeseknel ez bevalt es meg a Siemens is odatelepitett egy mozdonygyarat az Amtrak beszerzese miatt, akkor ez mukodne a kiskereskedelmi termektipusoknal is. Az Apple termekek pl. teljesitik is az elso feltetelt es szerintem kis hatarido utan tudnak a masodikat is. Pillanatok alatt lenne belfoldi iparuk, mert megerne a cegeknek. (a legalabb 50%-os amerikai tulajdon otlete egyebkent az azonos kinai torvenybol jon)