• KoLaMan
    #9
    Egyszerűen muszáj reagálnom Ender Wiggin első posztjára, és az arra kapott - nem éppen kirakatba való - válaszokra.
    Ender Wiggin posztja azon kevesek közé tartozik, amik után tudom, hogy noha a filmes ízlésem terén az erős kisebbség tagja vagyok - azért nem vagyok egyedül. Gyakorlatilag minden észrevételével egyetértek (már ami filmet láttam). A rá kapott válaszok nem őt, hanem az íróikat minősítik. Csak mert valakinek nem tetszett a Joker, az már érzelmileg visszamaradott, és inkább ne is járjon moziba...? Hát, hmm, OK, értem én, hogy van akinek tetszett (illetve nem értem, de elfogadom), de miért kell azt sértésként felfogni, ha valakinek nem tetszett, és sértéssel védekezni? Érthetetlen számomra az a mentalitás, ha valaki egyszerűen képtelen kezelni mások eltérő véleményét.
    Én személy szerint a Joker nézését kétszer hagytam abba, és végül nem kevés kínlódással csak azért néztem végig, hogy autentikusan tudjak véleményt mondani róla. Nem azt mondom, hogy vacak film (noha ez a meggyőződésem), csupán nekem marhára nem tetszett. És ahogy én tiszteletben tartom mások véleményét, ízlését, kéretik az enyémmel ugyanezt tenni.

    A cikkírónak meg: Joaquin Phoenix és Heath Ledger művészien drámáztak a karakterrel (tisztázzuk: mindkét színészt nagyon is szeretem, szerettem) és ugyan lehetnek a kritikusok szerint ők a képzeletbeli Joker-trónon, ellenben Joker valódi, és hiteles karakterét Jack Nicholson ragadta meg a legjobban, és játszotta el a tőle megszokott színvonalon.
    Utoljára szerkesztette: KoLaMan, 2020.01.04. 16:06:40