• Bazsa20
    #6
    Toy Story 4? Frozen 2? Azért szerencsére a nemzetközi sajtót és filmes szakmát komolyabb hozzáérték alkotják.
    Az új Star Wars, mint a 2019-es év legrosszabb filmje??? Nooormális? Még ha néhány "kritikusnak" nem is jön be, azért ennyire elragadtatni nem kellene magunkat.... Oké értem én, hogy magyarok vagyunk, legtöbbünk örök elégedetlen szinte mindennel, ami él és mozog, de azért ennyire lehúzni több, mint erős tragikomédia. Engem konkrétan pont az hozott közelebb a legelső Star Wars epizódokhoz és magához a feelenghez, hogy visszahozták Dark Sidioust. alias Palpatine-t, akit ugybár a legelső részben ismerhettünk meg anno. Különben is a Jediben fullra komolytalan az a bizonyos jelenet és sokkal inkább tudható be hihetetlennek és képtelenségnek, amikor ezt a hatalmas nagyurat, a létező legnagyobb sötét urat ugyebár, magát a Császárt csak úgy lehajít a mélybe egy hozzá képest úgymond senkiházi Vader és ennyi... Volt nincs hatalmas Sith császár... Na ne már! Miközben még a kispályás Leila is tud röpülni az űrben, ha a helyzet úgy kívánja...Tehát Dark Sidious visszatérése szerintem abszolút jogos és helytálló, továbbá jót is tesz a Star Wars 9. részének, hiszen vele kezdődött a saga első része és vele is zárult az utolsó. Nosztalgikus és összekötő is egyben. Meg hát eleve Snoke kiebrudalása után, mégis ki lehetett volna nála hitelesebb nagyobb főgóré? Összegezve Palpatine személyét, ha már annyira meg kellett volna némelyek szerint halnia a Jediben, nos én úgy gondolom, ha valaki, hát ő pont van akkora főfő, hogy ezt a 9. részben történt összecsapást is simán túlélje és szerepeljen majd valamikor a későbbiekben még a soron következő epizódban....
    Egyébként összességében szerintem ez a jelenlegi befejező rész ízesítette meg az előző kettő hiányos ízvilágát, ezzel állt össze és vált teljessé az a silányos és zavaros, az "igazi" Star Wars filmekhez képest méltatlan és érdektelen lötyi, amit a 7-ben és a 8-ban éreztem.
    Végül emlékezzünk csak, hogy a kis takonyorrú Luke is honnan jött és a Jediben végül hová jutott? Rey, Poe és a többiek is senkiként elindulva, ebben a szériában végül szintúgy részeseivé válhattak az adott kor legnagyobb űrcsatájának, ahogy korábban a fiatal Luke is. Tetszett a hasonlóság, ami a 4,5,6-ban egyszer már lepergett és kivégeztetett. Szubjektív vélemény. Nekem bejött és messze nem vagyok egyedül.