• NEXUS6
    #4
    Ebből is látszik, hogy egy ilyen lista elég szubjektív. A legrosszabb filmekkel kapcsolatban a cikkel egyetértek, mégha pl a Csárli angyalait elve meg sem néztem. A legjobbakból sem mindet láttam. De az Alitát idevenni, azért kis túlzás nálam. A Bosszúállók legutóbbi reinkarnációja meg esetemben kb a méla undor szintjén van. Nem mondanám olyan rossz filmnek, mint a Szkályvókör korát, de egy pillanatot nem tudnék megemlíteni belőle, amiben 1000 %-ban biztos lennék, hogy ebben volt, vagy valamelyik előző részben!

    Az általad felsorolt filmek pozitív és negatív minősítésével is általában egyetértek.
    Pl. az Ad Astrát illetően. Egy nagy döbbenet az egész: látványos, Brad Pitt jól játszik benne, mégis az első pillanattól felcsúszott a szemöldököm és a végéig úgy maradt, hogy hát ez meg mi a szentxar akar lenni!?

    Joker.
    Itt vitatkoznék, de a fentiek miatt nem hiszem, hogy kéne. Inkább csak leírnám az álláspontomat, nem azért mert meg akarlak győzni.
    Ha a filmnek nem Joker lenne a címe és nem DC alternatív univerzumban játszódna, akkor is ekkora siker lenne? Hát jól nem! Todd Philips, meg Joaquin Phoenix gyak marketingnek használta a figurát, a nevet, hogy csináljanak egy közepesnél jobb, perifériárakerültkisember-megmacsósodik-ésodabaxavilágnak jellegű filmet. Felvállalták, hogy minden HC DC rajongót magukra haragítanak, de az emberek nagyrésze még is értékelte ezt a svindlit. Köztük én is.
    Miért? Mert az emberek nagyrésze, szerintem nem rajong különösképp az egységnyi sugarú, 1 millió példányban kinyomtatott, kartonpapírból kivágott karakterkért, amilyenek a képregényhősök. Ezért siker a Deadpool is, mert önreflexív, mert nem jó, vagy rossz, inkább átlagos, és ez ad neki egyfajta felfogható mélységet. De szerintem a Marvel univerzum megjáccósabb, műmájerebb részét is Tony Stark, a maga felkonvertált 2,5D figurájával viszi a hátán! Meg az, hogy viszik ezt is egy könnyedebb irányba. Ha nem is izgulja végig az ember, mint egy fan, de legalább jól szórakozik rajtuk.
    A DC egyrészt csinált egy Shazamot, ami ugyan ezt a fenti receptet követi. Meg megcsinálta a Jokert, amiben viszont a filmjei nagyrészére jellemző darkos/depis vonalat nyomta addig, hogy egyszercsak 3D lett ez is. Fingós, böfögős, röhögős filmet könnyű csinálni, ha nem jön be, akkor a rajongóknak lehet magyarázkodni, hogy ugyan már, csak vicc volt! Nade fullba nyomni a kretént, azt tudjuk, hogy elég kockázatos, és a bevállalóssságot, meg az egyfajta igényességet én azért értékelem.