• Blage7
    #7
    Jól van, látom a stílus változatlan, megint nulla érv csak beszólogatás, kérdés kikerülése és a jól bevált "mer' mások is azt mondják" klisé. Meg az is jelzés értékű, hogy a "PC Master Race" megjegyzést is rögtön magadra vetted, holott nem neked lett címezve. De más cikkeknél is habzó szájjal esel neki mindennek és mindenkinek aki és ami a konzolokat említi valamilyen szinten (volt már erről egy szép beszélgetésünk, ott se tudtál a szarozás mellett semmi értelmes megjegyzést felvonultatni), úgyhogy nagyon meg sem lepődök.
    Értem én a szarkazmust, ha jól van időzítve. A te megjegyzésed csak szimplán értelmetlen, egy PC-s játéklista alatt olyanokat emlegetni aminek nincs vagy még nincs köze a PC-hez. Ezt pedig bemagyarázni annak, hogy "meg nem értett szarkazmus", elég gyenge próbálkozás, de erre is láttam már példát, hogy a saját hülyeséged azzal akarod magyarázni, hogy valami meg nem értett dolog.
    Azt írod a játék katasztrófa, már most sokadjára, sokadik helyen, de azt konkrétan nem írod le hogy miért. Felhozol pár dolgot, mint a "fika harcrendszer" (célzol és lősz, igen, ez már két dolog, kezdem sejteni miért nehéz neked), gyenge sztori (ez meg ízlés kérdése), mentési rendszer, hát az gyakorlatilag olyan mint bármilyen Rockstar játékban, ha eddig nem szeretted, ezután sem fogod, erre mást nem tudok mondani. De még ezeket az apró pontokat sem támasztod alá érvekkel, csak annyi hogy ez szar meg az szar és kész.
    Hidd el, a sajtó akkor is felpontozta volna, hogy ha nem Rockstar játék, mert ahogy mondtam, a játék gigantikus, még merem azt is mondani, hogy egy új etalon az open world játékok terén. Elérték, hogy a játék tényleg egy világnak érződik, nem csak azért van a hatalmas bejárható tér, hogy A-ból B-be haladás közben rácsodálkozzál a harmadik hegyre meg a negyedik erdőre is, hogy mekkora fasza, de közben nem történik semmi. A grafika is az egyik legszebb amit jelenleg open world játékban láthatsz és az, hogy ezt 6 (lassan 7) éves konzolokra is így meg tudták csinálni, az pedig mindenképp elismerésre méltó. Aztán ahogy mondtam, ott van a kismillió egyéb dolog amivel a fő történet mellett foglalkozhatsz. Kedvedre bejárhatod a vidéket, halászhatsz-vadászhatsz, lehetsz simán bandita vagy fejvadász, szerencsejátékozhatsz, foglalkozhatsz a lovaddal és a táboroddal, csinálhatod a tucatnyi melléküldetés valamelyikét, és így tovább, és így tovább...
    Ezt a normális rajongó dolgot nem tudom honnan veszed, nem is igazán tudom mit jelent, nyilván azt tartasz normális rajongónak aki veled ért egyet, a másik meg csak simán felült a hypenak, meg amúgy is hülye és "telepes testű". Szimplán csak dedós felfogás, de remélem azért a monitorra nem nyelveskedsz közben, az már tényleg fájna.
    A Rockstar-nál rájöttek hogy a sajtónak van ereje? Hát erre nem is tudom mit kellene válaszolni... A marketingnek és a sajtónak és a reklámnak van ereje? Ki hitte volna... Azt merné gondolni hirtelen az ember, hogy ezeket pont erre találták ki, hogy ösztönözzék az embereket valamire. És biztos lehetsz benne, hogy a Rockstar pont nem az a cég, akinek utalgatásra lenne szüksége ahhoz hogy a játékaikról beszéljenek. Talán ők az egyetlen olyan stúdió, akikre ebből az évtizedből úgy fognak emlékezni, hogy a játéktörténelem két legprofitálóbb és legösszetettebb játéka (GTA 5 és RDR2) is az ő nevükhöz fűződik, míg a Blizzard, EA, Bethesda, stb... háza tája manapság inkább a botrányoktól hangos. Akár tetszik neked az RDR2 akár nem, de a PC-s verzió 2019 egyik legjobban várt játéka volt, még amikor be sem jelentették, már akkor tele voltak vele a fórumok és a weboldalak. Látod, ezek a tények, nem pedig az, hogy szerinted mindenki hülye meg le van fizetve aki bármi jót merészel állítani a játékról.
    Nyitott szemmel kell járni, na ezt a tanácsodat saját magadnak kellene megfogadni leginkább, akkor Te is megértenéd, hogy miért van a játék ilyen státuszban. Anno az Elder Scrolls IV: Oblivion volt hasonló helyzetben, manapság csak mosolygunk a bugokon meg a technikai csetlés-botlásokon, de megjelenéskor új mérföldkő volt az RPG-k terén. Vagy a legelső Modern Warfare, ami új trendet indított el az FPS-k terén. Nem csak azt kell nézni, hogy maga a játék milyen, hanem hogy milyen hatással van az iparra. És ahogy mondtam, jelenleg az open world műfajban a RDR2 a legnagyobb hal, ezért is lehetett az év játéka. Megvan a jogod hozzá hogy ezzel ne érts egyet, mindenkinek meg lehet a maga véleménye. De remélem nem sértődsz meg, ha sokat nem adok a véleményedre, miután az csak annyiból áll, hogy "szar, meg mások is azt mondják hogy szar, meg amúgy is a rockstar is szar, te pedig telepes testű vagy". Végezetül ismételten felteszem a kérdést, neked mi az év játéka?