• balferenc
    #218
    "Továbbra sem érted hogy pár éves időtáv alapján nem lehet a klímaváltozásra vonatkozó megállapításokat tenni"
    Ha pár éves adatok alapján nem lehet ilyet tenni, akkor a klímahisztizők mire alapozzák a félelmeiket?
    Csak mert ők pont ezt teszik már hosszú ideje. :)


    "Ez amit nem tudsz bizonyítani, és így amit erre a felélezésre építesz az mind légvár."
    Éppen hogy bizonyítottam a korábbi hozzászólásban, csak nem olvastad el.
    Egy kép:
    http://www.oism.org/pproject/Slides/Presentation/Slide3.png
    De érdemes elolvasni inkább a forrásokat, főleg, amik a cikk végén vannak megjelölve:
    http://www.oism.org/pproject/s33p36.htm


    Amúgy három fontosabb anyag van a légkörben, ami üvegház-hatású.
    Ez a CO2, a metán és a vízgőz.
    - CO2 üvegház-hatása: 1 GWPa
    - Metán üvegház-hatása: 23 GWPa
    - Vízgőz üvegház-hatása: pontos adat nincs, de még a klímahívők szerint is magasabb a CO2-nél.
    Nos. A fent említett metánból alig van a légkörben, a CO2 mértéke 370-400 ppm. Viszont a vízgőzé meg átlagosan 16-18.000 ppm. Tehát a vízgőz nem csak hogy erősebb üvegház-hatású gáz, hanem még a mennyisége is 45X-ösen felülmúlja a CO2-ot.
    Gondoljuk, hogy ha erre megemelkedik a CO2 szint 40%-al, akkor majd számít bármit is? Mennyi lesz a GWPa? Mondjuk 50.000-ről megemelkedik 50.000,4-re? Hűha, ez ám a valami. És közben nagyvonalúan elsiklunk afölött, hogy még a klímahívők szerint sem állandó energiával süt a Nap, de hát mit számít az nekünk. Hiszen csak az idejutó energiánkat adja. Nyugodtan hagyjuk figyelmen kívül a Napot, és nézzük inkább egy olyan gáz hatását, ami mindössze 0,04%-ban van jelen a légkörben (töredéknyi üvegházhatást gyakorolva a vízgőzhöz képest), aminek az emelkedése nem megelőzte, hanem éppen követte a hőmérséklet-emelkedést, és aminek az egyes időszakokban meglévő magas (mainál 10-15X-ös) mértéke alatt is voltak jégkorszakok meg lehűlések.
    Érdekes elmélet.


    De gondoljunk bele sima általános iskolai tudással:
    1. Az utóbbi 150 évben 270-ről kb. 400 ppm értékre növekedett a CO2.
    2. Ez a mennyiség a klímarettegők szerint 1 fokos emelkedést produkált.
    3. Akkor a földtörténet egyes korszakaiban, amikor a CO2 mértéke 4000-6000 ppm körül volt, mennyivel volt melegebb? (Nem beszélve arról, amikor ennek is a többszöröse volt.) Mert ezek alapján nagyjából 35-50 fokkal kellett, hogy melegebb legyen. Tehát előfordult a Földön az utóbbi pár százezer évben is, hogy a nagyon meleg helyeken elérte a 100 fokot is a légkör hőmérséklete? :) És a még korábbi időkről ne is beszéljünk, amikor a légkörben nem volt oxigén, hanem helyette 20% körüli CO2- volt. Ezzel már nyilván elérte a 100 fokot, sőt, akár az 500 fokot is, így a tengerek jól elpárologtak és azóta is úgy van. Kár, hogy nem látok ilyet a Földön, ami ezt bizonyítaná.



    (Itt egyébként tudja valaki, miért lettem már kétszer tiltva? Először regisztráltam, és mégsem tudtam belépni, nem hogy írni. Utána regisztráltam egy újabbat, azzal írtam egy párat, és másnapra már az is bannolva lett. Kérdeztem a szerkesztőségtől, de nem válaszoltak. Most regisztráltam egy újabbat, azzal írok. De fogalmam nincs, milyen bűnt követtem el. Nem sértegettem senkit, nem offoltam, végigolvastam a szabályzatot, ott szerintem semmit nem sértettem. Lehet, arra sem tudok majd válaszolni, amit most írni fogtok. Furcsa.)