• NEXUS6
    #203
    "A tavalyi volt Európa legmelegebb éve a rendszeres mérések kezdete óta, globálisan nézve pedig 2019 a második legmelegebb év volt 2016 után, ráadásul sorozatban már az ötödik különösen meleg év. "
    Ez a lényeg 2017. ben volt a műszeres meteorológiai mérések kezdetének 300. évfordulója. Kiterjedt hálózat, amelyek azonos műszerezettséggel, összevethető adatokkal rendelkeznek meg kb 50 éve léteznek.
    Amúgy kb 250 éve melegszik a klíma folyamatosan az un. Kis-jégkorszak vége óta, szal ezt a mondatot 300 éve szinte bármelyik évtized valamelyik évére el lehetett sütni!!!

    "A 2000-es évekhez képest több mint kétszeresére nőtt az egymilliárd dollárnál (298,8 milliárd forint) nagyobb veszteséget okozó időjárási és éghajlati katasztrófák száma az Egyesült Államokban az elmúlt évtized során - derült ki az amerikai Országos Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA) szerdán közzétett szokásos évi jelentéséből."
    Vajon az események energiája/gyakorisága növekedett, vagy csak az ország beépítettsége, növekvő ingatlan és ingó vagyona miatt a biztosítók több magasabb értékű káresettel találkoznak? A cikkből ez nem derül ki. Ha utána nézel kiderül, hogy az éves fluktuáció állandó érték körül mozog, szélsőségesen nagy energiájú meteorológiai események adatai nem mutat emelkedő trendet.