• titikaka
    #45
    Hollywoodban számtalanszor előfordult már, hogy egy-egy film olyan siker lett, hogy "berendelték" a folytatást a készítőtől, amely során a kommunikációban is jelentkezett a "hát igazából így terveztem" effektus.
    Lucas maga bevallotta egy korai riportban hogy csak volt egy jó ötlete és nem gondolta volna hogy ez ilyen siker lesz és most igénylik a folytatást, akkor jött a Birodalom visszavág.
    Az, hogy igazából Lucas csak a technika színvonala miatt nem gyártotta le az előzményeket, egy marketing bullshit, ahogy itt korábban megjegyezték. Ez valószínűleg a kollega egy 90-es évek közepi riportban hallhatta, amikor már újradigitalizálták a régi filmeket, rákerült a sorszámozás a régi filmek elejére és már javában folyt az előzménytrilógia előkészítése.
    A Mátrix-szal tök ez volt a helyzet. Volt az a pénz ,amiért Watchowskiék azt mondják hogy "igazából trilógiában gondolkodtunk": Persze.... :)
    És hogy nem csak off legyek: ezek a mostani SW részek nem azért szarok, mert felnőtt a régi filmek generációja. Szó sincs erről. Mindenki nézze meg a régi filmeket. Volt egy viszonylagos eredeti története. Nem a látványról van szó, hanem a történetről! Ezeknek az új részeknek vagy nincs, csak pofátlan és gyáva újraforgatása az eredeti SW vagy a Jedi visszatérnek, vagy pedig ha eredeti a történet (az utolsó jedik) abban meg nincs köszönet, mert olyan mértékben elhajlik az eredeti történettől és karakterektől hogy egyfajta nagyon drága trollkodásnak gondolhatja az ember.
    Én hülye azt gondoltam, hogy az előzménytriógia bugyutasága után már rosszabb nem jöhet. Tévedtem. Nagyon-nagyon hiányoznak a jó forgatókönyvírók Hollywoodból.. nem véletlen a sok üres, de látványos vagy remake film mostanában.

    Ja és az ébredő erőt még megnéztem moziban, egy kritikát se olvastam előtte, de dühösen jöttem ki, mert úgy éreztem hogy újraforgatták a star wars-t. Az utolsó jediket is megnéztem, de csak kapkodtam a fejemhez hogy ezt a sok baromságot ki engedélyezte hogy leforgassák? Ezt az utolsó részt már nem nézem meg moziban, nem vagyok rá kíváncsi. Majd ha megy a tévében. Elolvastam a spolieres kritikákat is és úgy érzem jól tettem hogy nem néztem meg. Nem adok pénzt ezért a szemetért...
    Utoljára szerkesztette: titikaka, 2019.12.26. 22:35:22