• dyra
    Nem volt kitalált előzmény mikor a negyedik rész készült. Bepróbálkoztak valami újjal aztán bejött. Őket is meglepte a dolog. Aztán sikerült lepakolni egy nagyon ütős folytatást ami a legerősebb rész volt mind közül, a Birodalom Visszavág nagyon betalált. Majd a Jedi Visszatér is jól sikerült. Aztán a világon az SW önálló életre kelt kismillió könyv, szerepjátékok, számítógépes játékok stb.. Adtam magát, hogy megcsinálják az előzményt mert az volt érdekes.

De a folytatás eleve halott ügy volt, mikor én beültem az Ébredő erőre nem értettem mi a fenét keres itt az Első rend? Mit csinált a köztársaság a Jedi visszatér és az Ébredő erő közt? Onnantól az egész halott ügy volt. A Disney teljesen elcseszte a folytatást. A Birodalom az Endori csatában gyakorlatilag megsemmisült. Erre a folytatásban erősebbnek tűntek mint valaha. Komolytalan.

Ez a korcsoportos dolog meg már nem működik, más egy amerikai meg más egy kínai tini. Más egy 20-as éveiben lévő gyárimunkás és egy egyetemista. A gyerekeket is be kell vinni a moziba meg a szüleiket is. Lehet volt időszak amikor így lehetett filmet készíteni azok az idők elmúltak manapság mi hozta a legtöbb zsét? A Marvel mozik. Nulla történet, ellenben rohadt látványos full idiótaság. A Disney nem akart kockáztatni megcsinálta az SW-t kb egy Marveles mesével.

Közben kiderült az SW közönsége ennél többet akart, valami történetet is szerettek volna pont azért mert mégse ugyanaz a közönsége mint a Marveles moziknak. Meg is kapták a maflásokat, a Solo bukott ez a mostani Skywalker kora meg pl a kínaiaknál teljesen elhasalt.

Szóval a véleményem az, hogy igeneis kellett volna egy jó csapat vagy író aki lepakol egy az SW eddig történéseivel egy teljes mértékben koherens mesét és azt végig viszik. A Gyürük ura nem korcsoportoknak készült a Trónok harca sem. Volt benne minden mint az életbe és nagyon is jók voltak. Ez lett volna a helyes út nem kell minden nézőnek megfeleli hosszabb távon csak a jó történetek maradnak meg.