• Night Elf
    #30
    @Mitrop:
    Nem teljesen van igazad, ugyanis Lucas azért kezdett a IV. résszel, mert nem tartotta annyira fejlettnek az akkori filmes technikákat, hogy megvalósítsa azt a képi világot, amit az általad "előzménynek" nevezett részekben szeretett volna.
    @bmw:
    Ez sem teljesen igaz ugyanis voltak már a Thrawn trilógia előtt is könyvek ahol pl. Han és Lei gyermekei (ikrek + Anakin) történeteiről volt szó, ahol Anakin a legifjabb egy ráépülő könyvben szintén áttért a sötét oldalra majd vissza, illetve Luke is szerelmes lett Palpatine egy "jobbkezének". Tehát az összes megírt könyv is legyen az Legenda vagy Kánon, mert most ugye újra írták a történelmet másol valamit az úgymond "eredeti" trilógiához.
    Ezzel visszakanyarodva a 7-9 részekhez, aki olvasta a Darth Plagueis könyvet, illetve több korábbi műben is volt szó a Sithek halhatatélanságáról, klónozás, elme áthelyezés vagy akár teremtés módján. Szerintem a nagyon nagy baki (1-3 részek) után ez a 9. rész legalább lezárt valamit, ha már bakiztak kicsit a 7-8. részekben, mert tény, hogy nem lettek tökéletesek, de ne felejtsük el, hogy ezek nem nekünk 60-80-as években született korosztálynak készítik, hanem a mostani generációnak.
    Amikor ilyen kritikákat olvasok, mindig mindenki először a pénzt veszi elő, de ilyen indokkal, akkor semelyik film nem ér semmit, mert mindegyiket a pénz miatt csinálják, nem pedig a két szép szemünkért.