defiant9#15
"Te figyuszmár, te akkor most önmagaddal vitatkozol tulajdonképpen?"
Nem, én végig ugyanazt állítom, te vagya ki felállított egy relációt mejd próbál maszatolni nem pedig alátámasztani azt.
Az állításod lényege az volt hogy a hagyományos autógyárak nem hebrencskednek szemben a startupokkal. Mert az EU egyébként is megbünteti őket, de akár böribe is mennek.
Ezt cáfoljtam az alábbiak szerint:
1. a nagy autógyárak minden évben milliószám adják ki(majd hívják vissza) a hibás termékeket(ezt a sok autót persze drága visszahívni, de a profit is nagyobb rajtuk)
2. az öneveztő startup valójában nem adott ki egyetlen hibás terméket sem, mert még fejleszt
3. az EU nem büntet ezért direktbe, csak a szándékosságot vagy a standard-től nagyon hanyag módon való eltérést
Tehát az eredeti állításod megdőlt. Neked kellene igazolni azt.
"visszahívás tehát önmagában nem bizonyítja, vagy cáfolja a hebrencskedést"
Hát akkor mi a fene lenne ami objektívan bizonyítja, mit mutatnak ezek a statisztikai adatok? Egyértelmű hogy azért hívják vissza mert konstrukciós hibás, ha valaki nagyon pedáns és 10x annyit tesztel akkor sokkal valószínűbb hogy észreveszi a hibát a piacralépés előtt.
"felelőtlenül tesztpályának használják az utcáka"
A hagyományos autógyárak önvezetői ugyanúgy közúton tesztelnek mint az Uber. Erre adott szinten túl már nincs hatákonyabb módszer csak a te valóságtól eltugaszkodott fantáziavilágodban. Ahogy már mondtam, az ember ílyen módszertan szerint fejleszt az idők kezdete óta, ezért tartunk ott ahol nem pedig gyalog/lóháton közlekedünk. Ennek ára van, akár emberélet is, amit kifizetett/kifizet az emberiség.