• defiant9
  #19
  "Na, ekkorát még nem hazudtál a héten"
  Valójában egyáltalán nem hazudtam a héten. A börtön és a szelekció is egy triviális tényszerű összefüggés amit csak te nem vagy képes felismerni és tévesen feltételezésnek minősítesz.

  "A sikeres gazemberek írják a törvényeket"
  A politikus számára a köztörvényes erőszakoskodó nem védendő csoport mert vékonyka szavazó réteg akitől viszont tartanak a valódi szavazók. A sikeres politikus fellép az erőszakos bűnözés ellen, a kampányban pedig az aktuális ellenzék jellemzően azt próbálja bizonyítani hogy nem jó a közbiztonság, de majd ő rendet tesz.

  Az embereket és bűnözőket is lehet csoportosítani, az iphone-t ellophatja egy zsebtolvaj is aki kerüli az erőszakot, valszeg mentálisan nem is lenne képes megölni az áldozatát a zsákmányért, ugyanezt az iphone-t elveheti egy rablógyilkos is aki simán rádfogja a fegyvert és ha nem adod oda akkor különösebb morális vívódás nélkül lever vagy lepuffant. Az utóbbi csoport értelemszerűen súlyos szabadságvesztéssel néz szembe ami erősen visszaveti génjeinek továbbadását, a nem erőszakos zsebesnél ez a hatás jóval kisebb.