• NEXUS6
    #1
    A háziasítás egy sokkal elfogadottabb elmélet szerint, nem annyira egy ilyen kifejezetten williams-szindrómás kórkép kialakítása, mint inkább az un neoténia jelenségének kihasználása lehet inkább genetikai szinten.

    A neoténia, hogy fiatal ivarilag éretlen egyedekre jellemző viselkedés mintákat és járulékosan testi, fizikai jellemzőket erősítünk úgy, hogy az még sem zárja ki az ivari érést. Viselkedésileg mivel az alomban együtt kell működnie az anyával és a tesókkal az ilyen állat sokkal szociálisabb lesz, esetleg bennünket is szülőnek tekint felnőtt korában is.

    Az ember testi jellemzői, kevés szőrzet, arckoponyához képest nagy agykoponya, és viselkedésileg az erős szociális, együttműködési hajlamok erre utalnak. Oroszok sokat olvasták a Kis Herceget és nekiálltak rókát szelídíteni, az ezért felelős 103 azonosított genetikai marker közül egy esik a Williams-szindrómáért felelős részre, de ezen kívül még az autizmus meg más rendellenességért felelős állományt is módosítottak a szelektálással.