• defiant9
    #9
    A cikk annak következményéről szól hogy a két nagyhatalom kölcsönösen szívatja egymást azért hogy jobb tárgyalási pozíciója legyen:
    A kínai vezetés május végén kilátásba helyezte, hogy korlátozni fogja az elsősorban elektronikai és katonai eszközök gyártásához használt ritkaföldfémek exportját az után, hogy az amerikai kereskedelmi minisztérium feltette a Huawei kínai telekommunikációs óriásvállalatot és 68 leányvállalatát arra a feketelistára,
    Kína pedig megérzi azt hogy az egyik legnagyobb piaca beszűkül a számára, ahogy az USA is. Egyiküknek sem érdeke a háború, de akinek több aduja van az tud kedvezőbb megállapodást elérni. Erről szól az egész ritkaföldfém gyár projekt is, ezért más ez a politika mint amit a szovjetek ellen alkalmaztak, teljesen más a cél és a környezet is.

    "hogy ezt ma már meg sem érez"
    A Huawei 15% esést produkált a nemzetközi okostelefon piacokon úgy hogy otthon tarolt, tehát érzi hogy nem fér hozzá a Google Play-hez. Ahogy azt is érzi ha az 5G network piacról kiszorítják nyugaton. Nagy a kínai belföldi piac de nem a világ, az export ami idáig eljuttatta őket.