• TokraFan
    #5
    Az indoklásban butaságokat is összehordanak. Pl. az, hogy az emberek nem olvassák el az ÁSZF-t, nem a cég hibája, hanem a felhasználóé! A banki hitel visszafizetését sem lehet arra hivatkozva megtagadni, hogy nem olvastam az ÁSZF-et.
    A másik: A Fosbúk adatgyűjtésének módszerei más törvényekbe, személyiségi jogokba is ütköznek, ennél fogva sokkal inkább büntetőperben kéne kezelni, ahogy más szemlyes adatokkal való visszaélést, lopást vagy csalási ügyeket is.

    Sajnos azonban, az alapvető adatgyűjtés kapcsán ismét problémába ütközünk, mert az ÁSZF tartalmazza a szükséges felvilágosítást és pontosan leírja, hogy a szolgáltatás használatáért cserébe atatokkal fizet a user. Ha tehát a felhasználó ezt nem olvasta el, az jogilag egyértelmű helyzetet teremt, és a cég mentesül a felelősség alól. Kivételt az képez, ha az ÁSZF-ben részeltezett módokon felül, illegális módon is végeznek adatgyűjtést -ahogy ez meg is történt és ki is derült már sokszor-, de ebben az esetben ismét nem a GVH-ra tartozik a probléma, hanem büntető feljelentést kell tenni ellenük a bíróságon.

    Élnék a gyanúperrel, hogy ha egyáltalán fizet a cég, akkor az a talált pénz hova, kiknek a zsebébe fog megint vándorolni...Mert, hogy mi nem látunk belőle semmit, azt erősen véleményezem!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.12.06. 20:28:54