• Sydra
    #8
    "Ha onket atadnak arra, hogy abbol mukodhessenek a kozintezmenyek (mentok, tuzoltok, renorok, stb.), akkor az rendben is lenne."

    Ha átadnák az sem ezekre menne, az ez nélkül is működik. Az adók 90%-a amúgy is szociális rendszerre megy el (amit én kimondottan károsnak tartok) meg bürokráciára. De az így befizetett plusz adók csak arra jók hogy befoltozzák az elsumákolt költségvetési lyukakat, meg bátorítsák a politikusokat további herdálásra.

    "Ha senki nem fizetne adot, akkor nem lenne semmilyen kozszolgaltatas"

    És erre csak most jöttél rá, vagy miért írod le?

    "Ha meg a multik nem fizetnek, csak az emberek, akkor a szegeny, de dolgozo emberek fizetik azt az infrastrukturat amibol utanna a multik a penzuket termelik."

    A multi így is fizet kismillió féle adót az alkalmazottai után. Az adók 95+%-át a multik meg a gazdagok fizetik.

    "Ez utobbi van most es sokak szerint ez nem tisztesseges"

    Ha a tisztességről akarsz beszélni, akkor eléggé fordítva ülsz a lovon. Az a tisztességes, ha megtarthatod a saját pénzed, amiért te dolgoztál meg, vagy mások önként odaadták neked. Ha ez mellett szükséged van államra, akkor az úgy fair hogy az állam az csak pont akkora méretű amekkora feltétlenül szükséges (nagyjából a tizede a mostaninak). Fordított összefüggés van az állam mérete és az általános jólét között.