• Sydra
    #13
    Vitatkozni nem úgy kell, hogy minden kijelentésemnek megkeresed a legértelmetlenebb értelmezését és azt kezded el szapulni.

    "Ja, hogy adófizetés nélkül is működik, értem."
    Én ezekről a pénzekről beszéltem, amit adó optimalizálással nem fizetnek be. Az adók 95%-át amúgy is ezek a cégek, meg a gazdagok fizetik.

    "Egy példát mondjál már arra, ahol az állam nem létezik, és az emberek jól élnek..."
    Nekem erre nem kell példát mondanom. Nekem arra kell példát mondanom, amit én írtam. Az meg úgy működik, hogy az országokat sorba állítod egyéni és gazdasági szabadság szerint és akkor azt látod, hogy a szabad végén csupa gazdag ország van, a nem szabad végén meg csupa szegény. Itt csak azt kell felismerni, hogy az hogy megengedik neked, hogy szabadon tegyél a saját jólétedért és megtarthasd amit létrehoztál abból nagy valószínűséggel következik, hogy jobban fogsz élni.
    Szomália meg nem államnélküliség. Köztársaság van. És nem fogják ott se megengedni neked, hogy az állami szolgáltatásokat kiváltsd magán megoldásokkal. Meg ott eleve 80 körüli az átlag IQ.

    "Az amerikai állam ugyanis óriási méretű. Csak a magánszektor annyival nagyobb, hogy hozzá képest az állam eltörpül."
    Az arányok számítanak leginkább. És igen ott is túl nagy az állam. 150 éve pl tized ennyi volt a gdp arányos adó. De még így is világ szinten a szabadabb országok közé tartozik. ... Nekik is meg kellene szüntetni a welfare-t, a diákhitel jótállásokat, az állami egészségügyi költekezéseket, meg deregulálni kellene egy csomó mindent.

    Az emberek valamiért azthiszik, hogy a szociális szolgáltatások csökkentik a szegénységet, nem pedig növelik. Nem értik meg a mögöttes motivációkat és folyamatokat, csak addig terjed a megértésük, hogy valaki pénzt kap és abból majd vesz valami jó dolgot. A szegénységet nem a pénz mennyiségében, hanem a pénzé tehető tudásban kell mérni. Attól hogy valakinek az állam pénzt osztogat meg megveszi helyette a neki kellő árukat és szolgáltatásokat ő nem lesz kompetensebb semmiben. Sőt inkább demotiválva van a kompetencia szerzésben. Az állam jelenleg tömeges haszontalanságra és eltartottságra motiválja a lakosságot.