• defiant9
  #53
  "Ez is olyan jelenség, amely egyre inkább erősödik a klímaváltozással"
  Egyébként a túl hideg levegő sem jó a tornádó kialakuláshoz mert lefullasztja a folyamatot. A meleg víz és a pára tűnik a legfontosabb komponensnek, ezekben van az energia. Ez a víztömeg ráadásul egy óriási puffer ami mellett eltörpül a légkör energiatartalma, nekem az jön le hogy itt az észak atlanti térségben nő a szélsőséges események beleérve a forgószelek mennyisége.


  "vagy csak és kizárólag a CO2 emisszióra? Csak mert az erőforrásaink végesek."
  A környezetvédők általában mindenre ugranak, a PET palacktól, a dízel kormon át, a fosszilis energiahordozók égetéséig. A CO2 annyiban más mint mondjuk a korom vagy a szemétdomb hogy utóbbiaknak lokálisan jól behatárolható hatásai vannak, lehet azt mondani hogy tudjuk mit okoz a kipufogófüst, elfogadtuk hogy magunk alatt vágjuk a fát ha beszívjuk. A CO2-vel viszont olyan folyamatokat indíthatnak el amit a következő generációk sem biztos hogy meg tudnak fogni.

  "Szal a +8 az azért nem tekinthető "konszenzusos" álláspontnak"
  Ugye +2 fok alatt szeretnénk tartani, úgy hogy Trump ki is szállt az egyezményből, Európa mozgástere pedig kezd beszűkülni.
  CO2 kibocsájtás
  Én inkább azt mondanám hogy valszeg nem fog összejönni, tehát nem kell aggódnod a CO2-ben sűrű légkör miatt, nem kell neki külön propaganda :)