• defiant9
    #48
    "És igen, ha viszont nézed az összesített ciklon energiát (ACE) tartalmazó diagramot akkor viszont már nem látsz ilyen kiugrást."
    A piros vonal felett volt 12 az első felében 17 a második felében.

    "Az amit észrevettél úgy tűnik simán belefér a normál fluktuációba."
    Könnyen lehet, mivel időjárási esemény<>klíma, nem értjük ilyen szinten a működést de én látom a rációt abban hogy több hőenergia több hatás.
    "hőmérsékleti különbségek csökkennek, akkor a szélhez köthető légköri jelenségek intenzitásában is csökkenés várható
    Ha van egy edényed aminek az egyik végét melegíted, a másikat hűtöd, akkor ot kialakul a konvekciós áramlás,"
    A ciklon ereje nem abban rejlik hogy a meleg déli szél egyenesen fúj hideg északra, a vihar ilyen mozgási sebessége relatíve alacsony a spirális sebességekhez képest. A kellően meleg tenger felől a hidegebb magasabb légkör a fő mozgatórugó, de a képen részletezik a folyamatot.

    "ha tudod, hogy mivel tetted, akkor ennek megvonásával le is hűtheted"
    Ez sem ilyen egyszerű, tipikusan ha elindul egy spirálhatás akkor az már akár önfenntartó módon tud erősödni akkor is ha kiinduló ok már rég eltűnt, pl hiába oltod el a gyufát amivel lángra lobbantottad az erdőt az már magának fogja megtermelni a további szükséges hőt.

    "magasabb hőmérsékleten stabilizálja a klímát"
    A stabilizál szóval van a gondom, ha valami melegszik az nem stabil, akkor sem ha van olyan scenario hogy hül. Annyit lehet mondani hogy a globális felmelegedés a lehűlés ellen dolgozik, azt hozzátéve is hogy ennek sebessége perpill nagyobb mint a lehűlésé.