• defiant9
    #43
    "A cikk szerint tehát nem szűnt meg az a mechanizmus"
    Persze az alap nyilván nem szűnt meg, mivel a Föld pályája nem változik, csak felülírta egy erősebb tényező, így a eljegesedési ciklusból talán már kiszálltunk.

    "A 300 ppm feletti CO2 szint úgy tűnik, egy magasabb hőmérsékletű, hosszab távon is kevésbé szélsőséges pontok között mozgó klímát eredményez. Az ember tehát ehhez hozzájárul."
    Minél melegebb a légkör annál több hőenergiát tartalmaz, az elfogadott konszenzus szerint ebből nagyobb viharok/aszály tud kialakulni amik nagyobb anyagi kárt okoznak és több emberéletet követelnek. Én spec. azt látom hogy az élőlények életciklusa szempontjából releváns időtávon a az anomáliák nagysága növekszik.Global Climate Report - October 2019 Persze földtörténeti léptékű időtávban ahogy tart egy elméleti maximum irányába a hőmérséklet úgy csökken majd a tér felfelé, de ez nagyon nem mostanában lesz(remélhetőleg). És persze ahol több a csapadék ott még zöldülhet is a táj, de ez továbbra sem jelenti hogy az irány jó, ennek egyértelmű megítéléséhez nincs elég tudásunk, én továbbra is azt vallom hogy legjobb nem piszkálni azt amihez nem igazán értünk és nagy szívás lehet belőle ha elromlik.