• dyra
    #33
    Az a fajta erdőgazdálkodás ami most van CO2 termelő. Rendszeresen járok erdőben a 200 éves erdő már brutál öregnek számít. Mivel a jó részéből nem bútor lesz simán visszaeregetjük a légkörbe amit amúgy évtizedek alatt köt meg.

    A mostani újabb baromság, hogy napelem mindenhova. Vagy a mezőgazdaságtól vagy az erdő rovására telepítik őket. Akkor inkább atom.

    A CO2 fóbia meg jogos! Meg is értem a mai fiatalokat a Greta Thunberg féle mozgalmakat. Nagyon frankón elvagyunk most, és a majdani következményeket főleg az ő generációja "fizeti" ki.

    Nem a sértődés a lényeg hanem az, hogy még mindig azon megy a vita, hogy akkor mi most okozói vagyunk vagy nem mikor ezen már túl kellene lennünk főleg annak fényében, hogy a legnagyobb tudósok a lényegi dolgokban egyetértve kongatják a vészharangot (nulla következményekkel).

    Nyilván a klíma emberek nélkül is változna, de itt mi arról beszélünk, hogy mi az amit mi okozunk. És az adatok nagyon szépen alátámasszák, hogy mostani gyorsmértékű változásért az ember okolható aminek az elsődleges oka a C02 kibocsájtás.

    Ezen már nehezen értem meg mit kell vitatkozni. Sajnos a pénzemberek nyilván ahol pénztszagolnak oda megpróbálnak bemászni ez a gazdasági rendszer sajátossága de a tudósok már ezen is túlvannak.
    "„A GDP-növekedést és a gazdagság hajszolását előtérbe helyező szemléletmód helyett egy olyat kell kialakítani, amelynek az ökoszisztémák fenntarthatósága, valamint az alapvető szükségletek meghatározására és az egyenlőtlenségek csökkentésére épülő emberi jólétre épít” – írták a dokumentumban."

    https://qubit.hu/2019/11/06/a-vilag-11-ezer-tudosa-kialtvanyban-konyorog-hogy-vegyuk-komolyana-klimavaltozast
    Ez már nem klímahisztéria. Hanem nagyon komoly figyelmeztetések sora.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.11.17. 15:39:01