• gosub
  #19
  Fordítsuk meg a kérdést, mi okozza a lehűlést? Mi okozta a 100.000 évvel ez előtti legutóbbi ennél is nagyobb felmelegedést?

  Nem látom azt, hogy kinyírná az autóipart, évről évre egyre több autót gyártanak és adnak el (kb 3-4% az átlag növekedés). A reklámok, ismeretterjesztők, hírek...azaz propaganda hamis benyomást keltenek, mintha döglődne és már minden harmadik autó elektromos lenne. Eddig csak a német ADAC-nak volt nyilvános kimutatása, hogy az elektromos autó 40.000-60.000 km megtétele után lehet kevesebb a hozzá köthető káros anyag kibocsátása a benzines és dízellel szemben. Németek átlagban 15.000km-t tesznek meg évente és 3-4 év után túladnak az autóikon, vagyis az első tulaj éppen csak eléri az áhított kevesebb szennyezést. A gázos viszont szinte elérhetetlenül messze van. De a városi levegőminőséget, hőmérsékletet ne keverjük össze a globális éghajlatváltozással.

  A politikai haszonszerzés gondolom számodra is nyilvánvaló, pl. kiválóan lehet egy pártot zöldnek nevezni és troházni mindenki mást, erre számtalan gyomorforgató napi példa van.
  Üzlet, pl évente az EU-ban 7000milliárd Ft a hozzájárulás a klímaváltozás elleni küzdelemhez(??gittegylet), a cél, hogy 2025-re 30.000 milliárd forint legyen. Ettől fog bármi is változni? Celsius fokban semmi, viszont jól el lehet költeni.

  A valódi környezetvédelemmel teljes mértékben egyetértek, de ami klímapropaganda folyik azzal nem. Pl. a repülőgépek ezer számra repkednek felettünk és ontják a CO2-t meg sok minden mást közvetlen a magaslégkörbe, csak azért hogy egy-egy ember egy hetet ne itt, hanem ott legyen. Le akarnák szabályozni? Dehogy, még fokozzák is mert a turisztok hozzák a pénzt. Közben a politikusok a városban azon vitáznak, hogy kivágjanak egy fát vagy ültessenek egyet és az egyszeri emberben az a kép alakul ki, hogy a város néhány fájával bizony most hozzájárult a klímaváltozás elleni küzdelemhez. Ha mindenki a lakását telerakná szobanövénnyel az se tisztítaná meg a levegőjét annyira mintha egy percre kinyitná az ablakot. Ez az egész egy önámítás, de a klímát fogja a legkevésbé befolyásolni.