• dyra
  #16
  Én nem mondom, hogy csak a C02 tehet róla, rengeteg erdőt kivágtunk bárki aki bemegy egy erdőbe érezheti mennyivel van hűvösebb mint akár egy mezős részen. A betonzsungelek és a sok betonozás ekkora mennyiségben azért már tényező lehet. A jégsapkák csökkenése meg még a fene tudja mi minden lehet itt hatással a klímára.

  De mivel az elmúlt évszázadban az emberen kívül jelentős dolog nem történt, ilyen mértékű melegedés nem magyarázható természetes kilengéssel mert annak semmi oka nincs a természetben. Vagy ha igen akkor mi?

  Itt pedig ha arányaiban nézem amit a C02 okoz mint felmelegedést (valószínűleg) nem túl nagy (az átlaghömérséklethez képest más kérdés beledöglünk). Még ha az 4 - 5 fok is lesz. Tehát lehetséges simán, hogy a C02 kibocsájtás okozza a melegedést.  Ha ugyanis valóban foglyul ejt valamennyi hőt akkor annak csak kell legyen hatása ha megduplázódik a légkörben.

  Nekünk ez a pár fok is betesz. Az már a mi problémánk, de, hogy a föld átlaghömérséklete 15 vagy 20 fok az élet szempontjából mind1 azt látni az adatokból akkor is virágzott az élet mikor melegebb volt.