• gosub
    #15
    Ez egy sokkal több összetevős játék, mint, hogy CO2 esetleg a metán lenne felelős a felmelegedésért. Ott van a Milanković által kidolgozott elmélet amit mint a CO2 dolog szintén konszenzusos módon elfogadják. A Föld különféle mozgása nagyon korrelál a glaciálisokkal. Viszont ezeket a mozgásokat nem csak nehéz számolni, hanem hosszú távon számítva csak közelíteni lehet.
    A CO2 és vele a klímahisztéria jelenleg egy óriási nagy üzlet pénzben is és politikában is ezért szemérmetlenül tolják.

    Aztán itt van ez a jég és a korábbi jégminták amik eredményei szerintem abszolút megkérdőjelezik az ember által okozott felmelegedést. Ha elfogadnánk, hogy mi okozzuk, akkor csak most lenne erősebb felmelegedés, soha korábban ilyen nem történhetett. Erre az 5 millió évet felölelő hőmérséklet diagramra tudtommal jelenleg nincs igazán diszkrét magyarázat, csak találgatás:
    Kép
    Mitől kezdett a 41.000 éves glaciális periódus 800.000 évvel ezelőtt 100.000 éves lenni? Mitől lett ennyire kilengő? Mitől volt 3M évvel ezelőtt jóval magasabb a hőmérséklet és mindössze 2°C a lehűlés-felmelegedés? Mi az amitől ennyire sarkosan, hirtelen megemelkedik aztán lassan hűl a klíma?
    Egyébként meg mitől van egyáltalán periodikus felmelegedés?
    Utoljára szerkesztette: gosub, 2019.11.15. 21:02:46