Diéta, böjt, koplalás - Emberkísérlet - Te meddig bírod/bírtad?
  • Tinman #1
    Tavaly télen végigcsináltam egy 2 napos szigorú diétát, mely során kizárólag vizet és cukor nélküli teát ittam. A tea volt az ebéd, 2 dl. csipkebogyóból (semmi cukor/méz/tej, etc. bele!).

    Arra gondoltam, hogy meg kéne ismételni... nincs semmi gondja most a gyomromnak, de elvileg ez egy egészséges lépés és néha nem árt végigcsinálni.

    Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy ki és mennyit bírt, vagy mennyit bírna! Súly, magasság, vércukor értékek jöhetnek, ha belevágsz!

    Feltételek:

    - Csak és kizárólag egészséges felnőtt próbálja ki!

    - Cukorbetegség szigorúan kizáró ok!

    - Csak a saját felelősségedre vágj bele!

    - Vércukormérő megléte ajánlott, de nem kötelező, viszont tanulságos, ha megosztod az eredményeit :-)

    - Semmit nem ehetsz. Semmit.

    - Szigorúan ásványvízzel/csapvízzel! 2L vizet meg kell innod 24h alatt, nyilván ha 2.5-3L az csak jobb. Célszerű beosztani úgy, hogy kb. 1.5-2 óránként iszol, éjszaka nyilván alvás, de ha felébredsz nyugodtan igyál. (Ne a wc felújításakor vágj bele ;-)

    - Desztillált/ioncserélt víz fogyasztása a diéta során szigorúan tilos!

    - Ebédre 1 csésze csipkebogyótea (semmi méz, cukor, etc. nem mehet bele!) engedélyezett! (Más tea felejtős, piszkálhatja a gyomrod, a koffein tartalma refluxot okozhat, etc.)

    - Semmi más nem engedélyezett! Kávé, tej, leves, etc. és infúzió se ;-)

    Tavaly írtam:

    2018.12.08. 11:36
    Emberkísérlet.

    "2 napig nem eszek semmit, csak vizet iszok. 73.6 kg-ról indulok, tegnap 22:00 óta nem ettem semmit, vizet szabad inni, abból már 1 liter lement, napi legalább 2 liter vizet kell inni. Vércukrom reggel: 4.12

    Ez amúgy egy 2 hetes ultraszigorú diéta legeleje, de kicsit kicsinálta a gyomrom az elmúlt pár év* és így próbálom helyrehozni, a dokik által javasolt vegyszerek nélkül.

    *Melóm miatt nagyon sokszor nem tudtam se reggelizni, se ebédelni, vagy csak valami szendvicset, pékárut, hideget, este szoktam enni, ami éppen délről nálam maradt."

    2018.12.09. 21:02

    "Hát egy olyan 47-48 órányi éhezés után, az első aprócska szelet pirítóst amikor betettem a számba kicsordultak a könnyeim. Nem viccelek.

    Kb. az életem átértékeltem.

    A vércukrom már szvsz veszélyes mértékben leesett a végére... 3-3.1 körül. A súlyom 2 kg-al kevesebb. A ma reggeli fogmosás is már élmény volt, mert ízt éreztem a számban... a cukormentes gyenge tea és a sok liter víz elég hamar rendbe teszik az ember fejét."
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.11.11. 18:32:21