• NEXUS6
    #34
    Az a gáz, hogy az M$-nek annyi pénze van mint a pelyva és mégsem tudja magáról a szerethető cég imidzsét kialakítani, mint pl. az Apple. Egy termékük van, ami viszonylag stabil rajongótáborral rendelkezik, az Xbox. Szal továbbra sem azért használunk wint, mert imádjuk, hanem mert nincs reális univerzálisan használható alternatíva.

    De nézzük a konzolpiacot. Az Xbox első generációjába számolatlanul öntötték a pénzt (annyit, ami talán soha nem fog bejönni nekik) és azáltal sikerült is a piac jelentős részét lenyúlniuk, pláne hogy a Sega meg beadta a kulcsot. Az X360-nal nagyon jól indítottak, jó ára volt, és azt csinálták amihez értettek, a konkurenciától felvásárolták az exkluzív címeket, gyak a pénzükkel piaci részesedést vásároltak. Emellett a Sony ebben az időszakban meg annyira gyökér volt, hogy majdnem beleállította a földbe a PS3-at, mint kisfejszét. Késői indítás, exkluzívokat hagyták elúszni, és értelmetlenül nyomták a médiacenter koncepciót, amikor egy ilyen képességű, túlárazott gépre a piac nem volt vevő. Évekig tartott amíg a Sony visszakapaszkodott, és a generáció végére ha minimálisan is, csak több konzolt is adtak el, legalább is világösszesen.
    Aztán mit csinált a M$ az X1 kiadásakor? Szintre pontról pontra megismételte ugyanazokat a hibákat, amiket a Sony az előző generációban a PS3 indításakor.

    Szal mobil piac totális elvesztése, igen ez volt a legnagyobb hibájuk, de ott volt a surface is, meg rahedli projektjük, ami nem jött össze.

    És végül továbbra is csak a PC maradt nekik jóformán.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2019.11.12. 20:19:38