• kvp
    #80
    Aki ma atomeromuvet akar epittetni eleg nagy bajban van. Az amerikai forralos rendszer nagyon elavult es nem biztonsagos, a franciak meg egy tisztitotartalyt se tudnak meretezni, a kinaiak minoseget ismerjuk, igy nem nagyon marad mas mint az orosz reaktor. Jo lenne meg a kanadai is (candu), de nem kapunk hozza nehezvizet, mert abbol hidrogenbombat is lehet epiteni. Tehat vagy orosz vagy vesszuk az aramot a nemet szeneromubol. Persze a nemet kornyezetvedok es a nemet uzletemberek ennek orulnenek, de a legrosszabb megoldas.

    Az, hogy Magyarorszag miert nem akar sajat technologiat csak a nemzetkozi szerzodesek miatt van. Mert akkor atomfegyvert is tudnank gyartani. Igen, meg mukodo reaktorokat olcsobban.

    A harmadik alternativa, hogy amennyi megujulora van penz, annyit telepitunk es beosztjuk azt ami van azt jelentene, hogy tobbnyire az orszag nagyreszeben egyszeruen nem lenne aram. Ugyanis tobbnyire amikor itthon import kell akkor altalaban a tobbi allamnak is.

    Es akkor meg nem beszeltunk a gaztuzeles es a tobbi szenhidrogen kivaltasarol elektromos futessel es elektromos jarmuvekkel. Ahhoz majd kellene a Paks 3 is.