• TokraFan
  #78
  ??? Nyitott kapukat döngetsz amikor a nukleáris energia hatékonyságáról és szükségességéről beszélsz. Ezt nem vontam kétségbe, sőt! Azonban a Roszatommal és egyáltalán, az orosz atomerőművekkel kapcsolatban igen jelentős fenntartásaim vannak. Hiába kiváló egy reaktor vagy egy rendszer papíron, ha slendrián, trehány, nemtörődöm és igénytelen kivitelezők végzik. Hiába biztonságos egy rendszer a tervrajzokon, ha az építtető számára nem feltétlen elsődleges a biztonság, és ha a kivitelezők a "jóvanazúgy" mentalitású építésvezetőkből és munkásokból állnak.

  Jelenleg még szükség van atomerőművekre, de nem olyanokkal kell építtetteni, akik egyszer már kis híján kiirtották egész Európát, amit egy büntetéstől tartó óvodás kisgyerek módjára még önmaguknak sem voltak hajlandóak beismerni.

  "Az oroszoknak meg ott van a fejébe az ismerősöm szerint baromi jó és megbízható terv,amit viszont csak részleteiben tudnak a papírra vetni."

  Nagyon nagy baj van, ha ezt Te nem problémának, hanem erénynek tartod! Az atomenergia nem játék! Teljességgel megengedhetetlen, hogy ilyen felelőtlen módon kezeljék. Ez pont az a mérhetetlenül veszélyes magatartás és mentalitás, ami miatt az oroszokat nem lenne szabad atomenergia közelébe sem engedni!

  A 444 meg kit érdekel? Ezek az adatok hivatalos forrásból is elérhetőek.
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.11.16. 02:29:57