• defiant9
    #71
    "A tények attól még tények maradnak. Arányaiban a sokkal kevesebb pénzből a jelcini elit, az oligarchák jóval többet elloptak."
    Remélem nem a levegőbe beszélsz amikor tényeket említesz, add meg a linket ahol összesítik a pontos korrupciós adatokat. Mivel azonban a korrupció esetén annak természeténél fogva(mindkét fél titkolja) ilyen jellemzően nincs és elég valószínű hogy amit tényként közölsz az a te agyszüleményed. Ahogy mondtam, ez nem egy objektív számviteli felmérés, nem küldi be senki évente a KSH-nak hogy mennyit mutyizott. Magukat az orosz vállalkozókat kérdezik meg hogy milyennek látják a helyzetet, ami innentől objektív tény az hogy ők korruptnak látják, de ez még innen nézve is látszik az oligarchákon keresztül, akik a korrupciós jéghegy csúcsa.

    "Azt írod, hogy Jelcin demokrata volt, Putyin nem"
    Ilyet egyáltalán nem írtam, azt mondtam hogy Jelcin idején alacsonyabb volt a korrupció mértéke, Putyin alatt pedig rekord magasságokban is járt(de jelenleg is nagyon magas). Amit csinálsz az érvelési hiba. Próbálj meg arra reagálni amit írok, ne ara amit te kitalálsz és nekem tulajdonítasz.

    "Például a Vosztocsnij űrrepülőtér építését is lehetne példának felhozni, de ott meg is lett a következménye, már több mint 10 magas rangú figura ül a börtönben"
    Nagyon helyes hogy ott ülnek. Valószínűleg elkövették azt a hibát hogy nem megfelelő helyre csorgattak vissza. Ahogy azt is látjuk hugy Putyin eltiporja azt azokat oligarchákat aki szembefordulnak az ő érdekeivel. Ezt pontosan így zajlik az autokratikus hatalmát féltő egyszemélyű rendszerekben, nálunk is ezt láttuk pl. Simicska esetén. A korrupt rendszerek csalhatatlan indikátorai ezek a kegyvesztési jelenségek.