• Sidewinder
    #69
    Nem arra mentek rá. Ennyi. Viszont a rendszeres tesztlövészetekből kiderül,hogy még a régi vasak is működőképesek. Az amerikaiaknál nem látok ilyen teszteket, lehet, hogy csinálják, de nincs rá megfelelő forrásom ahol megtalálnám róla az információkat, így inkább csak bemondás alapúnak tűnik a dolog a részükről. Mert ha látom,hogy működik valami, akkor az működik. Ha csak rámondják valamire, hogy működik, akkor az lehet igaz, vagy lehet kincstári optimizmus.
    Tu-160 újragyártása. Ez az orosz nukleáris triád stratégiai bombázó eleme továbbélésének a része.Némi olyan kiegészítéssel, hogy modern, nagy hatótávolságú,hagyományos töltetű robotrepülőgépeket is vihetnek ezek a gépek. Vannak tengeren túli területek, de ez leginkább a Közel-Kelet, most főként Szíria. Amit megoldanak hordozó nélkül is.
    Miért kell a CVN elsüllyesztésére alkalmas fegyverzet?! Aszimmetrikus hadviselés. Például azért, hogy az amerikaiaknak ne jusson eszébe például egy hordozócsoporttal megtámadni a szíriai vagy egyéb külföldön állomásozó orosz kontingenst.Továbbá azt sem tudják, hogy nem lesz e esetleg valami olyan őrült amcsi elnök aki hagyományos háborút akarna indítani Oroszország ellen. Természetesen a demokrácia érdekében, és véletlenül sem az Oroszország alatt megbúvó ásványkincsek korlátlan birtoklása céljából...
    Abban a korban,amikor egy nyugállományú angol NATO tábornok arról ír, könyvet, hogy miért volna jó megtámadni Oroszországot,nem lehet azt sem garantálni, hogy az elnöki székbe nem kerül egy őrült,aki a sokat szidott Trumpnál ezerszer veszélyesebb az egész világra nézve.
    Ha elolvasnád az említett dokumentumokat, akkor látnád, hogy van koherencia abban amit csinálnak és abban amit leírtak. Mert a fő térség az még mindig a FÁK, aztán utána körökben bővül a dolog olyan egyéb, messzebb lévő területek irányába amelyek hagyományosan orosz befolyási övezetek.