• NEXUS6
    #8
    Ezekről az ősi megalitikus kultúrákról szinte semmit nem tudunk. Várkonyi Nándor szerint ráadásul ez egyfajta világkultúra volt, kereskedelemmel az egyes népcsoportok közötti kapcsolatokkal, a kultúra átadásával.

    Itt ugye most tényleg a legelső civilizációról beszélünk, amely minimum a jégkorszak végétől (ie. 12 000) az elsőnek tartott civilizációkig terjed (ie. 3000-5000), vagy is legalább akkora történelmi időszak, mint amit ma ismerünk a civilizációk történelméről.

    Aztán ugye volt Nemere könyve a Rejtélyes elődök, ami azért még erősebben lép a pseudoscience ösvényére. Ő tovább menve azt mondja, hogy 12 000 éve volt egy magasan fejlett technikai civilizáció, amit egy katasztrófa elsöpört. Nos az eljegesedés végén lezajló változások egy civilizáció szempontjából elég katasztrófálisak lehetnek. Akár olyannyira, hogy abból mára semmit nem ismerünk. Pl. ha voltak tengerparti városok azok ma 100 méterrel vannak a tenger alatt. Ez az emelkedés kb 3 ezer év alatt történt meg. Szal mintha elkezdődött volna mondjuk a görög civilizáció kifejlődése és azóta 100 méterrel megemelkedett volna a tengerszint, ráadásul a cikkben is említett Késői-Dryas időszakkal/lokális kis katasztrófával megfűszerezve, amikor 1-2 évtized alatt 2-6 fokkal süllyedt a hőmérséklet, majd annak végén ugyan ilyen hirtelen ennyit emelkedett. (Grétának üzenném, hogy én ezt nevezném katasztrófának, nem azt ami ma zajlik).

    A változások a mamutok mellett egy emberi kultúrát is eltüntettek, az elsőnek tartott amerikai kultúrát (Clovis kultúra).
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2019.11.07. 00:12:27