• Gravitoni
    #4
    Úgy értem hogy modern technológiákkal rendelkezhettek, hogy ma sem tudunk piramist építeni, 2 millió 300 ezer kőkockából 150 méter magasságúra, valamint a Menkauré piramis talapzatához használt 10x10x10 méteres kockákat , amik egyenként 3000 tonnát nyomnak (kb. egyetlen gránit kockából kivájt



    járatokat az Asszuáni gáttól 800 km-ről szállították , a helyszínen talált nyomok alapján egy fél hegyet leszeleteltek , egy olyan keménységű közetből amit a modern gyémánt-vídiafejes flexekkel is kemény kihívás megmunkálni, és a hivatalos MESE szerint az ókori egyiptomban kr. e. 4000-ben réz szerszámokkal vitték véghez..



    A menkauré piramis talapzatához használt 3000 tonnás sziklák tükörsimán való levágása, konkáv vájatok , sőt egész folyosók belevájása, a mainál is fejlettebb technológiát feltételez. Ezenkívül finoman szólva is rejtély hogy miként szállították az asszuáni gátról a 800 km-re északra fekvő gizába ezeket a köveket, amikor ma egy tengerjáró hajó is megfeneklene egy ilyen kolosszális kőtől, de az akkori Nílusba beágyazódott volna.