• NEXUS6
    #38
    Hmmmm. Én tolom túl? Érdekes.
    Az SG minden tudománnyal foglalkozó oldalán minden nap látsz 3-4 ilyen témájú cikket, és aminek nagyon áttételesen van köze ehhez, az is tartalmaz olyan felütéseket, ami erre szeretne utalni.

    Ha ezerrel menne a nukleáris technológia elleni kampány, akkor arról írnék kommenteket. Mert szerintem amire te valójában utalsz gonoszként, az a technológia maga, annak bizonyos ága, még ha ez nem is tudatosul ez az emberekben, mert megfelelően szelektált tények, vagy csak ijesztő fikciók mögé bújtatják. Nyilván van minden technológiának kockázata, de annak, hogy a 70-es 80-as években gyakorlatilag érzelmekre és félelmekre alapozva kampányoltak ezen technológia ellen, megakadályozták a régi, drága és nem biztonságos erőművek leváltását újakra, vagy megfelelő szintű modernizálását. Ennek egyik következménye volt így Fukushima is, és bizonyos szinten ennek következménye a szénerőművek mai napig meglevő dominanciája az energiatermelésben.
    Hiába folyt akkor is ezerrel a kampányolás ezerrel a nukleáris technológia ellen, akkor sem kaptak az emberek reális infókat erről, annak előnyeiről és valós kockázatairól.
    Most egy ugyan ilyen félelem kampány folyik ezerrel, a csapból is.

    És én tolom túl?