• NEXUS6
    #28
    Voltak ilyen kísérletek, amit gyak bárki el tud végezni, akár otthon, akár te is. De 20 ilyet megcsinálva, ismerve a növények biokémiáját és genetikai hátterét fölösleges a többi kismillió fajra megismételni.


    A C4, szárazság/CO2-nitrogén hiány tűrő fajok általában egyszikűek, (de kétszikűek között is előfordul), főleg fűfélék, fontosabb haszonnövény ezek közül a kukorica. Minden más növény gyak szenved a mai légköri/klimatikus viszonyok között.

    Valóban fontos az élettér megváltozása. A CO2 hiányos időszakokra (eljegesedés, elsivatagosodás) jellemző a hideg és a szárazság, ezek összetett hatása miatt a növényeknél a légkör állapotát jellemző 150ppm a határ, habár laboratóriumi körülmények között lejjebb is életben tarthatók, ha csak a CO2 szint alacsony, de mást megkapnak. Nyilván, hogy a táplálékláncban feljebb levő élőlények is eltűnnének, ha a növények kipusztulnának.
    A fentiek miatt valószínűleg egy 150ppm-es légkörű Föld nagyon hasonló lenne a Marshoz. És ehhez az elmúlt pár 10 ezer évben marha közel kerültünk, ezt tegyük szembe a megszaladó üvegházhatás miatt vénuszi klímával fenyegető teljesen irracionális, szájenszfiksön kategóriájú hisztériakeltéssel.