• kalapos01
    #5
    Ehh. Ha valaminek utána lehet nézni, ha valamit adatokkal lehet igazolni vagy cáfolni, akkor hanyagság nem ezt tenni, mert aki hasból beszél, az tévedhet. Saját példákból okultam, én sem emlékszem mindig jól.

    Alaptétel: eleve nincs is sok reboot (remake van, de azok közül vannak bőven hipersikeresek, ezt nem kell ragozni, más kérdés, hogy a többség nem feltétlenül az):

    Azért nincs sok reboot, mert nincs sok portéka, olyan franchise, amiből új filmek SOROZATÁT lehetne tervezni, de azért nem hiszem, hogy a sikerességgel gond lenne, ld Pókember, Jurassic World, Grincs, Mary Poppins, Halloween, Jumanji.

    (A minőség irreleváns és más kérdés - nekem ezek közül 3 bejött, de ez senkit nem érdekel, meg az sem, ha másnak egyik sem jött be. Az általános fogadtatása mindnek bőven jó volt, egy kivétellel 70% fölött voltak a Rottenen, az IMDB-n is jók. Amiket megint nem kell tényezőnek venni, de ezerszer tényezőbbek, mint Pistike sajátvéleményei.)

    A rebootban sokkal inkább kódolva van a siker. Egyszerűen azért, mert eleve csak olyasmihez nyúlnak, amit nem csak egy filmre, hanem többre is vissza tudnak hozni. Majd kiderül, hogy a Grudge, Fűrész, Batman, James Bond, Mortal Kombat, Charlie angyalai, Suicide Squad mennyire lesz siker, de tippre nem a "nemigen" kategória lesz a szereplésük, hanem legalább az 50%-uk be fog találni és folytatódni is fog.