• kvp
    #13
    A fizikai billentyuzet eltunesere is igaz. De ha van egy ritkan hasznalt funkcio, ami konnyen kivalthato szoftverbol, akkor lehet erdemes kihagyni. Ilyen a hangeroallitas is. Az ember tobb szoveget ir, mint amennyit a hangerot allitja beszelgetes kozben, megsincs meg mar a qwerty gombsor a telefonokon.

    Szoval szerintem ha csak ugyanugy lenne allithato a hangero mint a windows-os desktopokon az szinte senkinek nem lenne gond. A skype hasznalatot sem akadalyozza hogy csak egereszessel lehet allitani a hangon.

    Ugyanez igaz az unlock-ra is, arra se kell ma mar feltetlen egy dedikalt gomb. Fotozashoz meg annyira sem. A back, home, context menu is eltunt a kepernyorol, pedig eloszor fizikai gombok voltak, aztan erinteserzekeny nyomtatott feluletek, most meg szoftveres gombok es a context helyett task van, a context menu pedig opcionalis lett felul. (nekem meg volt full fizikai qwerty-s, fizikai back, home, context gombos es dpad-es kurzorgombos telefonom korai androiddal)

    A hangero most is elerheto a felso lehuzos menubol, szoval az akar eleg is lehet. Hivaskor van meg a mute opcio a zaro kepernyon es barmikor gyorsgombbal a lehuzhato opciok kozott is. Raadasul stock android van a telefonon, gyartoi kiegeszitok nelkul.