• kvp
    #5
    Ez pont a vezetekes okosotthon analog elektronikas megvalositasa. Igazi retro technologia. Hatranya a sok kabel, ami meg a vezetekes digotalishoz kepest is sok. Foleg ha az a lepcsohazkapcsolas az ajtotol a franciaagy mindket oldalan levo ejjeliszekrenyig elmegy, a redony meg az ablakelletti kapcsolotol ket vagy harom helye. Sima, egyszeru kapcsolasok, csak sok vezetek.

    Ennel egy fokkal jobb a riasztokabeles digitalis rendszer, az csak 3-4 vezetek (tap, fold, adatbusz) es lehet egyszeru, olcso mikrovezerloket hasznalni. Mind a kettohoz erteni kell vagy egy mernokot kell megfizetni kell aki megtervezi.

    A modern okosotthon rendszereket ezzel szemben csak megveszi az ember, berakja es mukodik. Konnyen ossze lehet parositani a vezerlo es vezerelt eszkozoket, sot ezt barki kulonosebb vegzettseg nelkul meg tudja tenni, akar a haz elott allo betorok is. Na pont itt van a gond...

    ps: A tapskapcsolonak az a baja hogy csak egy funkciot tud kezelni azt is hallotavolsagban ami tobb szoba vagy vekony falak eseten 1 ala megy. Es akkor ennek modern megfelelojerol, a tv vagy radio adasra is reagalo okoshangszorokrol meg nem is beszeltunk.