• wraithLord
    #16
    Azzal nem nagyon foglalkoztam, hogy az előzménytrilógiát hogy fogadták. El tudom képzelni, hogy az idősebb generációk rosszul voltak tőle (maga Alec Guinness is csak nézett mint a moziban, hogy mit akar tőle Lucas, mi ez a komolytalan izé...)... :D De összességében úgy maradt meg a köztudatban, hogy baromi nagy siker, technikai, tartalmi innováció stb. volt. Az előzménytrilógia meg kb. úgy, hogy a Star Wars lehúzása, kvázi megalázása, ilyenek.

    Viszont az érdekes, hogy amikor az előzménytrilógiát adták a moziban, akkor én tizenéves voltam, és kis túlzással mondhatom, hogy annyira sok fingom nem volt a Star Wars jelenségről, gyakorlatilag csak tetszett a fénykard, az űrhajók meg a csihipuhi, epikus jelenetek stb... De mégis teljesen magamtól felfogtam, hogy az Ep.1. valahogy félrement a jar-jarozással, meg azzal, hogy a kisgyerek viccesen legyakja a droid irányító állomást (gyak. halálcsillagozás gyerekeknek). Az Ep1 rossz volt, az Ep2 egynek elment, az Ep3 pedig szerintem jó volt.

    Az Ep7-ről először azt gondoltam, hogy nem rossz, annak ellenére, hogy az egész egy koppintás. De aztán idővel rájöttem, hogy még csak nem is egy jól összerakott nosztalgia/tribute/homing az eredeti trilógiának, hanem szimplán egy nagyon béna és ötlettelen hatásvadász koppintás.
    Az Ep8-ra már el se mentem volna, ha nem rángatnak el. Na attól már az első 20 percben lefáradtam (most már nem részletezném, hogy miért)... Ezután pedig ahogy mondod, megpróbálok nem venni tudomást az új részek létezéséről (nem megyek el rá moziba). De attól még a Star Wars "jó" részét nem vették el, így érthető, hogy akik azt szeretik, azok ahányszor meglátják, hogy Star Wars, benéznek, aztán amikor látják, hogy miről van szó, odaírják, hogy SZAAAR... :D Ez ilyen... :D Idővel el fog tűnni talán.